Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Λάβρος ενάντια στους εργατικούς αγώνες

Οπως εξήγησε, η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής, επειδή δεν περιέχει περισσότερα φιλομονοπωλιακά μέτρα

Περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι περισσότερο από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τον προσβάλλουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις!

Επιχειρώντας αρχικά να μεταφέρει τις ευθύνες της σημερινής κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «οι αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας, επί των ημερών σας έγιναν», προσθέτοντας ότι το «ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα πρόβλημα χρέους, κοινό για όλη την Ευρωζώνη και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη». Επιπρόσθετα υποστήριξε πως «σήμερα χρεοκοπεί - θέλουμε δεν θέλουμε - ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα αναδιανομής δανεικών. Που εσείς το δημιουργήσατε».

Οσον αφορά την ουσία του νομοσχεδίου, ο Αντώνης Σαμαράς εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί «δεν έχετε και καμιά ιδιωτικοποίηση μέσα σε αυτό το πολυσέλιδο πρόγραμμα το οποίο σήμερα συζητούμε»! Οπως η ΝΔ εκτιμά ότι η λύση στο πρόβλημα θα προέλθει από το «να αξιοποιήσουμε, κύριε πρόεδρε, την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Για την ακρίβεια να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε περιουσία του Δημοσίου».

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι προτείνει «μακροχρόνια μίσθωση συμμετοχής σε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπου το κράτος συμμετέχει με το κεφάλαιό του, τη γη και ο ιδιωτικός τομέας με κεφάλαια επενδυτικά». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «τα αεροδρόμια, που μπορεί να δοθούν για ανάπτυξη και εμπορική χρήση, με επενδύσεις, που θα δώσουν κίνηση στην ελληνική περιφέρεια και θα φέρουν άμεσα θέσεις εργασίας, ''τζίρους'', φορολογικά έσοδα σε πολλά μέρη της Ελλάδος, και το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στο λαϊκό κίνημα, λέγοντας ότι «καμιά διαφωνία για μας δε θα πρέπει να επιτρέψει, να δικαιολογήσει τη βεβήλωση μνημείων, είτε πρόκειται για τον Αγνωστο Στρατιώτη, είτε πρόκειται για την Ακρόπολη» και δηλώνοντας ότι «από οποιοδήποτε άλλη απόφαση της κυβέρνησης, εκείνοι μας προσβάλλουν περισσότερο και καλύτερα θα κάνουν να μαζευτούν».

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι «καμιά διαφωνία δεν δικαιολογεί σε κανέναν να παίζει με το ψωμί των Ελλήνων. Οσοι κλείνουν λιμάνια, δείχνουν αναλγησία στη χειρότερη στιγμή, σε βάρος της ελπίδας πολλών χιλιάδων οικογενειών να επιβιώσουν από την κρίση. Η αυθαιρεσία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάθεση Σέκερη στη δίκη της «Siemens»(2017-09-30 00:00:00.0)
Διαστρέβλωση και λάσπη...(2012-12-12 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ με ψέματα, υποκρισία και εμπαιγμό(2012-03-30 00:00:00.0)
Συνειδητή κοροϊδία στο λαό...(2012-02-11 00:00:00.0)
Απόλυτη συναίνεση πίσω από τις κοκορομαχίες(2011-02-22 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της ουσίας των μέτρων(2010-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ