Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΕΕ
Πιέσεις ... προς συμμάχους

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

«Το Ιράν οφείλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στην ομιλία που απηύθυνε προς το Ευρωκοινοβούλιο. Τόνισε, δε, ότι «είναι εντελώς παράλογο να επιμείνει η ιρανική ηγεσία στη στάση της γιατί θα πυροδοτήσει μια πυρηνική στρατιωτική κούρσα στην πιο ασταθή περιοχή του πλανήτη».

Ο Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη - αστραπή στην έδρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επανέλαβε πολλές φορές ότι «η τωρινή αμερικανική ηγεσία είναι αποφασισμένη ν' ακούει τους συμμάχους της», καθώς «η ύπαρξη μιας ισχυρής ΕΕ είναι κομβική και για την ασφάλεια των ΗΠΑ». Εθιξε, εμμέσως πλην σαφώς, την καθυστέρηση που επιδεικνύεται από πολλές σύμμαχες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στο Αφγανιστάν, «καλώντας όλους τους συμμάχους να συμμετάσχουν ενεργά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και προειδοποίησε ότι «οι νέες απειλές, δηλαδή κράτη παρίες, που ίσως διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής, πλανιούνται και πάνω από την Ευρώπη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά υπονοώντας το Ιράν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Ράσμουσεν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ρόμπεϊ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόζο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ