Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι το «κλείσιμο των λιμανιών» (σ.σ.: έτσι αποκάλεσε τις απεργίες) είναι «αναλγησία». Και, μάλιστα, συνέχισε, είναι «αναλγησία χειρότερη» εκείνης που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα πανό στην Ακρόπολη και τα προχτεσινά γεγονότα στον Αγνωστο Στρατιώτη είναι «βεβήλωση» και κάλεσε «όσους βεβηλώνουν να μαζευτούν»...

*

Παρατήρηση πρώτη: Το να θεωρεί η ΝΔ ότι είναι «βεβήλωση» το οικουμενικό μήνυμα αντίστασης που απηύθυνε το ΚΚΕ από την Ακρόπολη δεν προκαλεί έκπληξη.

Αλλά να προσπαθεί ο αρχηγός της, τσουβαλιάζοντας την ανάρτηση του πανό στην Ακρόπολη με τη δράση των προβοκατόρων στον Αγνωστο Στρατιώτη, δηλαδή να προσπαθεί να συνδέσει το ΚΚΕ με αυτήν την προβοκάτσια, συνιστά ένα επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο φλερτ με τον ακροδεξιό ένοικο της «πολυκατοικίας».

*

Παρατήρηση δεύτερη: Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς είναι ειλικρινής όταν λέει πως προτιμά την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από τις απεργίες.

Γιατί, όμως, αισθάνθηκε την ανάγκη να το τονίσει;

Απλό: Διότι χτες, μην ψηφίζοντας ένα Μνημόνιο το οποίο επέβαλε η πλουτοκρατία, και θέλοντας να πείσει ότι μπορεί να προσφέρει πιο πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα όντας «έξω» από το κάδρο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, έπρεπε να δώσει εξετάσεις στο ρόλο μιας χρήσιμης συστημικής «αντιπολίτευσης». Και τι καλύτερος τρόπος από την επίθεση στο ΚΚΕ και στις λαϊκές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ