Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επί ποδός στις εργατογειτονιές

Μαζική εξόρμηση χτες στο Πέραμα από την τοπική Κομματική Οργάνωση

Από τη χτεσινή εξόρμηση στο Πέραμα
Από τη χτεσινή εξόρμηση στο Πέραμα
Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, για να καταγραφεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος ως ορόσημο στην πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική και τους φορείς της, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Χτες, από το πρωί, οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος, με πλακάτ, τις ανακοινώσεις του Κόμματος και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, «όργωναν» τους δρόμους της πόλης. Μαζί τους ήταν και ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος και επικεφαλής του αγωνιστικού συνδυασμού «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη».

Συνομίλησαν με μικρούς ΕΒΕ και εμπόρους, εργαζόμενους καταστημάτων. Μπήκαν σε δεκάδες καφενεία και καφετέριες. Ανοιξαν τη συζήτηση, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να εισπράξουν θετική ανταπόκριση.

«Κάτι πρέπει να γίνει. Ολοι πρέπει ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους. Δεν μπορεί αυτοί να μας σφάζουν και εμείς να τους βλέπουμε», ήταν οι φράσεις της Ειρήνης, κομμώτριας στο Πέραμα. «Τα έλεγε το ΚΚΕ και πριν τις εκλογές, αλλά δεν το πιστεύαμε. Πέσαμε και πάλι στην παγίδα τους. Μας πούλησαν ελπίδα ότι αυτοί θα ήταν καλύτεροι από τους άλλους και τους πιστέψαμε. Ομως ως εδώ. Θα έρθουμε στο συλλαλητήριο οικογενειακώς», ήταν η απάντηση της ιδιοκτήτριας καταστήματος ρούχων στο κάλεσμα του Κόμματος.

Στο καφενείο της λεωφόρου Ειρήνης, οι συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων που έκαναν διάλειμμα, αλλά και συνταξιούχων, για την προβοκάτσια σε βάρος των προχτεσινών διαδηλώσεων ήταν στο επίκεντρο. «Είδαν ότι σηκώνουμε κεφάλι και πάνε να μας ξαναβάλουν στον καναπέ», είπε ένας εργαζόμενος. «Ολοι το καταλάβαμε τι πάνε να μας κάνουν. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν», ανέφερε ένας άλλος, την ώρα που έπαιρνε τον «Ριζοσπάστη» και συμπλήρωσε: «Δεν είχα σκοπό να κατέβω σήμερα (σ.σ. χτες) στη συγκέντρωση. Αλλά τώρα πρέπει να πάμε όλοι, και στο Πεδίον του Αρεως. Αλλιώς θα μας γονατίσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ