Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χτες μίλησε ο λαός!

Χτες μίλησε ο λαός. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαίοι, εργατοϋπάλληλοι όλων των κλάδων συμμετείχαν στην πανεργατική πανελλαδική απεργία. Η συνειδητή επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των απεργών σε όλη τη χώρα να διαδηλώσουν χτες με το ΠΑΜΕ αποτελεί στοιχείο ενθαρρυντικό για την αναγκαία κλιμάκωση των ταξικών αγώνων. Δείχνει ότι το ΠΑΜΕ συσπειρώνει ολοένα και περισσότερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, που αποφασίζουν να βγουν στο δρόμο, να αντιπαλέψουν και να αναμετρηθούν με την κυρίαρχη πολιτική. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βαθαίνει τις ρίζες του στους τόπους δουλειάς. Η γραμμή του κερδίζει συνειδήσεις. Το ΠΑΜΕ δυναμώνει και επιστρέφει τη δύναμή του στους εργατικούς αγώνες. Ισχυροποιεί την κοινή πάλη με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που διαδήλωσαν χτες με τις οικογένειές τους στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, όπου το ΠΑΜΕ διοργάνωσε τις μαζικότερες συγκεντρώσεις της τελευταίας τουλάχιστον 20ετίας, είπαν ένα καθαρό «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στην πολιτική που τα επιβάλλει. Αυτό ήταν το μήνυμα της χτεσινής απεργίας, της παλλαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα. Ο λαός αντιδρά στην πολιτική που τσαλαπατάει τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα. Διακρίνει πιο καθαρά ότι η στρατηγική των κομμάτων, που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία τριάντα πέντε και πλέον χρόνια, ευνόησε ληστρικά το κεφάλαιο και έκανε φτωχότερη και με λιγότερα δικαιώματα την εργατική λαϊκή οικογένεια. Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι δεν πάει άλλο και αποφασίζουν με όρους ρήξης να αντιπαρατεθούν στην κυρίαρχη πολιτική.

Αυτό επιβεβαιώνουν πρώτα και κύρια οι μάχες που χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν και δίνουν στους τόπους δουλειάς, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, σπάζοντας το φόβο και την απεργοσπαστική τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και ο λαός καμιά συναίνεση δε δείχνουν στην κυρίαρχη πολιτική, στα μέτρα που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Αυτό είναι που τους τρομάζει. Η δύναμη του λαού. Που όταν εκφραστεί μαζικά και ενιαία, στη βάση του πραγματικού ταξικού συμφέροντος, μπορεί να οδηγήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελός του. Να σαρώσει το σάπιο καπιταλισμό, το πολιτικό κατεστημένο που τον υπηρετεί.

Γι' αυτό στήνουν προβοκάτσιες, προσδοκώντας μάταια ότι το συνεπές κίνημα θα πισωγυρίσει, θα ενοχοποιηθεί, θα λυγίσει. Είναι γελασμένοι. Οι μαζικοί, πολιτικοί ταξικοί αγώνες θα ενταθούν. Περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου θα βγουν το επόμενο διάστημα στο δρόμο, θα πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, των άλλων ριζοσπαστικών συσπειρώσεων. Το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που οι συνθήκες και το ίδιο το κίνημα βάζουν, στις προσδοκίες που εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν από το Κόμμα. Ολοι στους δρόμους! Με αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του λαού, γερά στο τιμόνι των ταξικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ