Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η ΚΝΕ ενισχύεται ιδεολογικά και πολιτικά

Αρχίζουν μεθαύριο Παρασκευή, οι εργασίες του 10 Συνεδρίου της Οργάνωσης

Μεθαύριο Παρασκευή αρχίζει το 10ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με σύνθημα «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η οργάνωσή μας». Το Συνέδριο θα διαρκέσει από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μάη και οι εργασίες του θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η έναρξη των εργασιών είναι στις 10 το πρωί της Παρασκευής, οπότε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, θα παρουσιάσει την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης προς το Συνέδριο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Συνεδρίου μπαίνει το πώς η ΚΝΕ θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να μάχεται στο πλευρό του ΚΚΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για την προσέλκυση της νεολαίας στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτό το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά όλη την προσυνεδριακή περίοδο από τις αρχές Γενάρη που δημοσιεύθηκαν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 10ο Συνέδριο. Η ΚΝΕ εκτιμά ότι η εσωοργανωτική διαδικασία συζήτησης των Θέσεων ήταν πλούσια, ενώ παράλληλα κοντά στα 100 έφτασαν τα άρθρα μελών και φίλων της ΚΝΕ για τον προσυνεδριακό διάλογο που διεξήχθη από τις σελίδες του «Οδηγητή», του Οργάνου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα, οι Θέσεις του ΚΣ και η συζήτηση για το βασικό θέμα του Συνεδρίου έδωσαν τη δυνατότητα στα μέλη και στελέχη της Οργάνωσης να ανοίξουν οργανωμένα τη σχετική συζήτηση πλατιά στη νεολαία και μάλιστα σε μια περίοδο που έδιναν με επιτυχία πολλές παράλληλες μάχες ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Ετσι, η ΚΝΕ βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν την έναρξη του 10ου Συνεδρίου της, ώριμη, έτοιμη και ικανή να συζητήσει και να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα την ατσαλώσουν ακόμα περισσότερο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ