Κυριακή 2 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Οι νεκροθάφτες και η κόκκινη γραμμή μας

Αυτοί είναι οι νεκροθάφτες. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Καπιτάλες. Ισοπεδωτές λαών. Διαφθορείς κοινωνιών. Δανειστές της λείας τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Γης ολάκερης μένουμε ζωντανοί. Κι αντιστεκόμαστε. Παλιά μας τέχνη κόσκινο.

Ανάμεσά μας κι οι ρουφιάνοι. Οι δωσίλογοι. Τα φερέφωνα. Οι ντελάληδες των αφεντικών. Οι πρόθυμοι σύμμαχοι, ψοφοδεείς, ιδιοτελείς που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος των ιστορικών καιρών, με το αζημίωτο φυσικά. Αλλοι φθηνοί άλλοι ακριβοί σε αντίτιμο.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία. Δεν είναι αργία. Είναι γιορτή των ανθρώπινων απαιτήσεων και δικαιωμάτων κι όχι ανθεστήρια παρά μόνον για να ξεκουράζεται το μάτι κι η ψυχή του διαδηλωτή μετά την πορεία και τη στεντόρεια κραυγή.

Την κόκκινη γραμμή την έχει γράψει το αίμα των εργατών στο Σικάγο κι όπου πριν και μετά κι αύριο και πάντα χύνεται για να μην υποδουλωθούν οι πολλοί άνθρωποι στους λίγους εκμεταλλευτές τους ανθρώπους.

Στη χώρα του Κολοκοτρώνη που ξεφύτρωσαν ως αστικό σύγχρονο κράτος φιλοαγγλικό, φιλογαλλικό, φιλορωσικό κόμματα κι ύστερα πλάκωσε η εστεμμένη βαυαροκρατία, η μνήμη μπορεί να έχει κοντά ποδάρια μόνον ως ψέμα. Ως αλήθεια και πραγματικότητα αντέχει να έχει ρίζες βαθιές και υποστηρικτικές μιας εργατικής ανατρεπτικής ανθοφορίας δυνάμεων που δεν μπορεί να υπολογίσει ούτε η τωρινή τρόικα, ούτε κανένα ΔΝΤ, ούτε οι έμφορτοι από έγνοια για την τύχη μας Ομπαμαδομέρκελες...

Η πλειοψηφούσα τάξη είναι η εργατική. Με σύγχρονους όρους τόσο σύγχρονους που δε συμβαδίζουν με καμιά διαστροφική ανάλυση του καπιταλιστικού φόβητρου της φυσικής της εξόντωσης.

Δεν μπορούν να μας θάψουν ζωντανούς. Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν αν το μέτωπο γίνει τείχος κι ύστερα υψωθεί ως τον ουρανό του μέλλοντός μας.

Αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως προσδοκούν, τότε θα τους κοστίσει φθηνότερα η γενοκτονία δικαιωμάτων.

Αν φοβηθούμε, δε θα χρειαστεί καν να παραδοθούμε.

Αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε «αν», για να τους διευκολύνουμε, θα χάσουμε για πάντα την ικανότητα να συλλογιόμαστε λεύτερα και να δρούμε συλλογικά, παράνομα και καταχρηστικά για τα συμφέροντά τους.

Δεν είναι ώρα για εκτιμήσεις και διαπιστώσεις. Η φετινή Πρωτομαγιά είναι αφετηρία αγώνων που θα διογκώνονται πολύ πιο γρήγορα και σε γιγάντια μεγέθη απ' ό,τι οι ανάγκες κερδοφορίας τους.

Την κόκκινη γραμμή το ΚΚΕ, κι όλοι όσοι ελευθερόβουλα κι άφοβα νιώθουν πια στο πετσί τους το ταξικό μαστίγιο να ζωντανεύει την ταξική συνείδηση, θα την χαράξει.

Ως διαχωριστική των δίκαιων και αδίκων. Των ζωντανών και των νεκροθαφτών. Των, αν χρειαστεί νεκρών, που ξέρουν γιατί θυσιάστηκαν απ' αυτούς που εμπορεύτηκαν την αθανασία σε ματζούνια δηλητήρια.

Στους δρόμους η Πατρίδα έχει τον μόνον ανοιχτό ορίζοντα για να υπάρχει ζωντανή κι ωραία. Διαχωριστική κόκκινη γραμμή...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα ...πανηγύρια(2019-11-01 00:00:00.0)
Νέο τεύχος για το «κόκκινο αερόστατο»!(2018-04-27 00:00:00.0)
Η κόκκινη «ψήφος» των μητέρων(2012-04-28 00:00:00.0)
Οι μόνες διαφορές(2004-11-30 00:00:00.0)
Η επιστροφή του Θεόδωρου(2003-11-07 00:00:00.0)
Με περηφάνια, προς τιμήν της Πρωτομαγιάς(1998-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ