Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις

Οι θιασώτες της ναρκω-κουλτούρας διοργανώνουν για άλλη μια φορά φεστιβάλ για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ενάντια στις εξαρτήσεις
Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ενάντια στις εξαρτήσεις
Αν και η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από το σφαγιασμό, με ραγδαίους ρυθμούς, εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, οι ναρκω-θιασώτες έρχονται για άλλη μια φορά να προπαγανδίσουν τις επικίνδυνες ιδέες τους, που οδηγούν τη νεολαία να είναι «φτιαγμένη» και ακίνδυνη, αμέτοχη σε όσα αφορούν τη ζωή, το παρόν και το μέλλον της.

Ο λόγος για το διήμερο ναρκω-φεστιβάλ που θα γίνει την επόμενη βδομάδα (7 και 8 Μάη) στην παραλία Μοσχάτου από τους γνωστούς πλέον διοργανωτές (οικολόγοι πράσινοι, νέοι πράσινοι, ηλιόσποροι και διάφορες ΜΚΟ) με την υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου (όπως λένε οι διοργανωτές), ζητώντας αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ψυχοτρόπων ουσιών, αποποινικοποίηση της προμήθειας, κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, διάθεση ηρωίνης και υποκαταστάτων σε κρατικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου η αυτοαποκαλούμενη «Διακομματική Συμμαχία "Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά"» (στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων, της «Δράσης» (του Στ. Μάνου), της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», της ΑΚΟΑ κ.ά. που υπογράφουν την ιδρυτική της διακήρυξη) έπλεκαν το εγκώμιο της ναρκω-κουλτούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και τη διάθεσή τους μέσα από κρατικούς χώρους. Με λίγα λόγια... ο κόσμος καίγεται και εκείνοι θέλουν να μην κουνιέται φύλλο πάνω από τις στάχτες.

Γιατί η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικά καταστρέφει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο άνθρωπος τη θέση του μέσα στην κοινωνία και να δράσει συνειδητά. Αντικειμενικά, η νομιμοποίηση των ναρκωτικών έχει στόχο να αφήσει άθικτες τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν το πρόβλημα και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς που τα αναπαράγουν.

Στη Θεσσαλονίκη

«Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ» έγινε και στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή 25 Απρίλη, στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Καλαμαριάς (ΠΑΣΟΚ) και τον Πολιτιστικό Οργανισμό - υπεύθυνοι για τη διαχείριση του στρατοπέδου Κόδρα - και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που το προπαγάνδιζε. Οπως σημειώνει, «είναι οι ίδιοι που απέρριπταν το αίτημα του ΚΚΕ και απαίτηση της νεολαίας της περιοχής, για τη διοργάνωση Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο συγκεκριμένο χώρο. Γι' αυτούς και την πολιτική τους επικίνδυνο είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και όχι τα ναρκωτικά. Η νεολαία δε διαλέγει το δρόμο της φυγής από τη ζωή, αλλά το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Να πάρουν απάντηση. Η ναρκω-κουλτούρα δε θα περάσει».

Επίσης σημειώνει: «Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ουσίες για να ζήσουν, έχουν ανάγκη να απολαύσουν την ουσία της ζωής. Στη νεολαία, ιδιαίτερα στα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που ζουν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, δε λείπουν τα ναρκωτικά. Λείπουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, λείπουν οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Ολα αυτά τους στερεί χρόνια τώρα η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στελέχη τους διαφημίζουν την ελεύθερη χρήση, διαχωρίζουν τα ναρκωτικά σε "σκληρά" και "μαλακά", διαχωρίζοντας τις αιτίες τους σε "σκληρές" και "μαλακές".

Η ΚΝΕ παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ, μαζί με τη νεολαία, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός τους ότι "η απαγόρευση κάνει επικίνδυνα τα ναρκωτικά". Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη ζωή μας, γιατί ακριβώς είναι επικίνδυνα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org