Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ζητά από τους κατοίκους του νομού να γίνουν χαφιέδες!

Να γίνουν συνεργάτες της Ασφάλειας, δηλαδή χαφιέδες, καλεί ξεδιάντροπα τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας ο αστυνομικός διευθυντής του νομού Δημήτρης Αγγελής, με ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα στις 22 Απρίλη! Η επιστολή αυτή επιδόθηκε στον τοπικό Τύπο μία μέρα πριν, την 21η Απρίλη.

Με το κατάπτυστο κείμενο - οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να το αποδοκιμάσουν - ο αστυνομικός διευθυντής ζητά «από τους συμπολίτες συμπατριώτες μου να εμπιστευθούν την αστυνομία του νομού μας» και γι' αυτό ζητά «...την εθελοντική έμπρακτη συμπαράσταση και προσφορά βοήθειας...». Και, στην ουσία, εκβιάζει τους κατοίκους λέγοντας: «...η βοήθεια που σας ζητάμε είναι βοήθεια προς τους ίδιους σας τους εαυτούς», «...ως πότε, παράμερα θα μένετε αμέτοχοι, αδιάφοροι, φοβισμένοι για πράγματα και εξελίξεις που, πρώτα από όλους, εσάς αφορούν άμεσα και τις τύχες των παιδιών σας»... Λες και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν κοινά συμφέροντα με τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους που υπάρχουν ακριβώς για να χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα.

Σε άλλο σημείο υποδεικνύει τους τρόπους ...συνεργασίας: «Με άμεση, στιγμιαία και κατεπείγουσα τηλεφωνική αναγγελία και ενημέρωση» και «με παροχή στοιχείων και γνώσεων». Δηλαδή, θέλουν να καλλιεργήσουν και να επιβραβεύσουν όποιον γίνει χαφιές, όποιον συνεργαστεί με την Ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει τέτοιους μηχανισμούς. Με πρόσχημα την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας τα νέα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης στα τέλη του περασμένου χρόνου, είχε σταθεί στην προσφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς», ο οποίος θα «αποτελέσει μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών» και θα «επιδιώκει τη διείσδυση και ενσωμάτωσή του στην τοπική κοινωνία για να μετατραπεί σε "πρώτη κεραία" της γειτονιάς», συμμετέχοντας ακόμα και σε συνεδριάσεις μαζικών φορέων.

Η ανοικτή επιστολή του αστυνομικού διευθυντή Καρδίτσας καταλήγει ως εξής: «Αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες σας όπως και εμείς. Το χρέος μας, μ' ευχαρίστηση το φέρουμε στην πλάτη μας, είναι όλο δικό μας. Πάρτε στα χέρια σας το δικό σας». Και στο τέλος επισυνάπτει τα τηλέφωνα όλων των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού και της Τροχαίας, ούτως ώστε να μη ...χαθεί καμία πληροφορία.

Μπορεί να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ωστόσο, θέλουν να το πάνε πολύ πιο μακριά. Να στήσουν χαφιέδικους μηχανισμούς με ανθρώπους που θα νομίζουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο! Αλλά, στην πραγματικότητα, με αυτούς τους ίδιους μηχανισμούς στοχεύουν να χτυπήσουν το λαϊκό εργατικό κίνημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, η αστική προπαγάνδα εξαπέλυσε επίθεση και απειλές σε βάρος των εργαζομένων που κινητοποιούνται διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, το μεροκάματό τους, μια καλύτερη ζωή. Για το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, είναι και αυτό «παρανομία», «έγκλημα», «δράση εκτός νόμου». Και αυτό θέλουν να χτυπήσουν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org