Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλείνει το «Ευ ζην»

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι 11 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ευ ζην», μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην αναστολή της έκδοσής του. Το περιοδικό «Ευ ζην» κυκλοφορεί μία φορά το μήνα με το περιοδικό «Αθηνόραμα» (ιδιοκτησίας Αννας Ηλιοπούλου, κ. Κούκη και εκδόσεων «Λυμπέρη»).

Συγκεκριμένα, χτες η εκδότρια του περιοδικού Αννα Ηλιοπούλου ανακοίνωσε διά μέσω των διευθυντικών στελεχών της, ότι θα προχωρήσει στο «κλείσιμο» του περιοδικού λόγω οικονομικών προβλημάτων. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα σαν επιχείρημα ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ θα ήταν «πρόκληση για την κοινωνία» να κυκλοφορεί το περιοδικό «Ευ ζην», του οποίου η θεματολογία αφορά προτάσεις για πολυτελή τρόπο ζωής.

Στο μεταξύ, οι συνθήκες εργασίας στο περιοδικό «Αθηνόραμα» είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ηδη, το περιοδικό λειτουργεί με οριακό προσωπικό, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς. Μάλιστα, σε περιόδους με έξτρα ύλη, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να «χτυπήσουν νυχτέρια» και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στη Διόρθωση και στο Ατελιέ, δεν αμείβονται για την υπερωριακή εργασία τους.

Χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν ομόφωνα την απόφασή τους να μην επιτρέψουν καμία απόλυση καθώς και να μην αφήσουν καμία θέση εργασίας να χαθεί, δηλώνοντας ότι υπάρχει θέση για όλους στην επιχείρηση. Τόνισαν δε, ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση μισθού και καμία εργασιακή μεταβολή σε βάρος τους, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Ματζώρος και Στράτος Κουτσοβίλης, εκπροσωπώντας τα σωματεία των Λιθογράφων και της ΠΟΕΠΤΥΜ, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΣΠΗΤ. Αποφασίστηκε επίσης, συνάντηση των σωματείων την ερχόμενη Πέμπτη με την εκδότρια του περιοδικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύσεις και μη καταβολή δεδουλευμένων (2010-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org