Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Ξανά προσωρινό «άνοιγμα» και εκ περιτροπής κυκλοφορία

Τα έργα αποκατάστασης στα Τέμπη θα διακοπούν προσωρινά

Eurokinissi

Τα έργα αποκατάστασης στα Τέμπη θα διακοπούν προσωρινά
Το γαϊτανάκι της ταλαιπωρίας και του εμπαιγμού σε βάρος των οδηγών της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών καλά κρατεί... «Ανοιξαν» ξανά τα Τέμπη χτες από τις 8 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ θα παραμείνουν «κλειστά» μεσοβδόμαδα, για να «ξανανοίξουν» το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς!

Ειδικότερα, στην κυκλοφορία δόθηκε χτες η μία λωρίδα, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων εκ περιτροπής ανά κατεύθυνση και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα μ' αυτό, από χτες στις 8 το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 8.30 το πρωί θα κινούνται στη λωρίδα τα οχήματα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, ο δρόμος θα κλείσει για μισή ώρα, και θ' ανοίξει ξανά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και πάλι στις 2 το μεσημέρι θα κλείσει μισή ώρα και θα ανοίξει από τις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός δρόμος στα Τέμπη, που είναι κλειστός από τον περασμένο Δεκέμβρη, μετά τη φονική κατάπτωση βράχων, είχε ανοίξει και τις μέρες του Πάσχα και σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων θ' ανοίξει κανονικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στα μέσα Μάη.

Πάντως, τέσσερις και πλέον μήνες από το κλείσιμο του δρόμου κι ακόμα οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί για τα όσα έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος, να προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς που κινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Εθνική Οδό και τεράστια οικονομική ζημιά στην τοπική κοινωνία. Οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού ομίλου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αρνούνται ότι έχει ευθύνη η εταιρεία, ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο για «ένα απρόβλεπτο και ακραίο φυσικό φαινόμενο».

Βεβαίως, τεράστιες είναι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι οποίες διασφαλίζουν αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις ανάγκες του λαού για ασφαλή και δωρεάν κυκλοφορία στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Μαγκριώτης, από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων, επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της σύμβασης με την παραχωρησιούχο εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ