Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σύμμαχος στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής

Συνέντευξη Τύπου μπροστά στο 35ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας έδωσε χτες η ΔΑΣ

Ολα τα μέτρα ώστε να διατηρηθούν οι αρνητικοί συσχετισμοί και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) να συνεχίσει να αποτελεί σύμμαχο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το τελειωτικό χτύπημα των δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων παίρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», ΔΑΚΕ) ενόψει του 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΟΙΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24 και 25 του Απρίλη) στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Χτες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) έδωσαν συνέντευξη Τύπου αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας για την επίθεση που έχουν δεχτεί οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα δικαιώματά τους. Αποκάλυψαν ταυτόχρονα το όργιο νοθείας που λαμβάνει χώρα μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Το συνέδριο, όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Κομνηνός, επικεφαλής της ΔΑΣ, πραγματοποιείται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη συνολικά για την εργατική τάξη της χώρας. Κάθε τομέας και πτυχή της εργατικής οικογένειας, σημείωσε, γίνεται στόχος μιας εφ' όλης της ύλης επίθεσης. Οι εξελίξεις τα τελευταία τρία χρόνια, από το προηγούμενο συνέδριο, συνέχισε το στέλεχος της ΔΑΣ, ήταν σημαντικές καθώς κλιμακώθηκε η επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων, δικαιώματα χτυπήθηκαν κατάφωρα.

Πλάτη σε αυτή την επίθεση έβαλε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και στην ΟΙΥΕ με την τακτική της συναίνεσης, του συμβιβασμού, του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, με τις συλλογικές συμβάσεις πείνας που υπογράφει, με την αποδοχή των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, βάζοντας εμπόδια σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Σήμερα, σημείωσε το στέλεχος της ΔΑΣ, στους κλάδους οργιάζουν το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η ενοικίαση των εργαζομένων, τα δελτία παροχής υπηρεσιών, η ανασφάλιστη εργασία, οι ολονύκτιες απογραφές. Η μητρότητα τιμωρείται, θερίζουν οι επαγγελματικές ασθένειες, οργιάζει η τρομοκρατία, κλπ.

«Το προηγούμενο διάστημα - υπογράμμισε - αυτές οι παρατάξεις έπαιξαν το ρόλο του απεργοσπάστη. Και σήμερα κουβέντα δε λένε για την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων». Τόνισε ότι η παράταξη θα πάρει μέρος στο συνέδριο για να αναδείξει το χαρακτήρα της επίθεσης και των νέων μέτρων και την ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η παράταξη έδωσε και δίνει τη μάχη μέσα στους τόπους δουλειάς για την αλλαγή των συσχετισμών στη συνείδηση των εργαζομένων. Τέλος, κάλεσε όλα τα σωματεία να πάρουν απόφαση για τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη.

Οργιο νοθείας

Ο Θωμάς Χόρτης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της ΔΑΣ στην διαπαραταξιακή επιτροπή για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, έδωσε ένα απτό δείγμα της νοθείας. Οπως μάλιστα τόνισε, έγινε ένας ελάχιστος έλεγχος καθώς τα μητρώα της Ομοσπονδίας ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα «επτασφράγιστα». Συγκεκριμένα:

  • Πανθεσσαλικό Σωματείο Υπαλλήλων: Οι υπογραφές στην κατάσταση ψηφισάντων με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Δεκαοχτώ εργαζόμενοι με υπεύθυνες δηλώσεις υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο, δεν ψήφισαν στις εκλογές. Τέσσερα άτομα που εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει έχουν πεθάνει, δεκάδες ψήφισαν δύο φορές, και πολλοί ακόμα που ανήκουν σε άλλους κλάδους, κλπ.
  • Δύο σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων στην Ξάνθη: Εμφανίζονται άτομα να έχουν ψηφίσει και στα δύο σωματεία. Τα μητρώα τους έχουν μόνο το ονοματεπώνυμο και κανένα άλλο στοιχείο (δηλαδή όνομα πατρός, αριθμό ταυτότητας, βιβλιαρίου ασθενείας).
  • Τρία σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων Μεσσηνίας: Ανάλογη περίπτωση με αυτή της Ξάνθης.
  • Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κοζάνη: Δεν έκαναν αρχαιρεσίες για αντιπροσώπους ωστόσο εμφανίζουν 7 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΟΙΥΕ.
  • Δύο σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων στο Αργος: Εμφανίζονται να έκαναν συνέλευση, εκλογή εφορευτικής και αρχαιρεσίες μέσα σε λίγες ώρες και με εκατοντάδες ψηφίσαντες. Στο ένα από τα δύο εμφανίζεται μια αντιπρόσωπος που δεν είναι γραμμένη στο μητρώο και δεν υπάρχει και στην κατάσταση ψηφισάντων.
  • Τέλος, το εργοδοτικό κλαδικό των τροφίμων Αθήνας που έρχεται στο συνέδριο με 34 αντιπροσώπους. Ενα σωματείο το οποίο έχει στήσει η εργοδοσία των μεγάλων σούπερ μάρκετ, είναι ανύπαρκτο, δεν έχει καμία δράση, δεν εμφανίζει καν γραφεία, αλλά διαμορφώνει τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία υπέρ της εργοδοσίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ