Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνουμε τα σχολειά - πάμε στην απεργία

Καλεί όλα τα 5μελή και 15μελή σε συνελεύσεις

«Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δεν παραδινόμαστε! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Οι εργαζόμενοι γονείς μας έχουν τη δύναμη, στεκόμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε οι περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα ανατραπούν στους δρόμους του αγώνα! Το νομοσχέδιο για το σχολείο δε θα περάσει! Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, αυτοί που έχουν μπουκώσει από τα κέρδη, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Ολοι μαζί στον αγώνα για να επιβάλλουμε το δίκιο του λαού!».

Η Γραμματεία Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί με ανακοίνωσή της τα 15μελή και τα 5μελή των σχολείων να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε «γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε όλους τους συμμαθητές μας, παίρνουμε αποφάσεις στα 15μελή και τα 5μελή, κλείνουμε τα σχολεία μας στις 21 - 22 Απρίλη, συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τον εορτασμό της 1ης Μάη, διοργανώνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να τιμήσουμε την εργατική Πρωτομαγιά, αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση».

«Η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα αφεντικά κι όλοι αυτοί που τους στηρίζουν, προσπαθούν να πάρουν πίσω ό,τι δικαίωμα έχει μείνει όρθιο, από εκείνα που κατέκτησαν οι παλιότερες γενιές, με τον αγώνα και με το αίμα τους. Ειδικά εμάς τους νέους, μαθητές, φοιτητές, τους συνομηλίκους μας που δουλεύουν, έχουν βάλει στόχο να μας καταδικάσουν σε ισόβια φτώχεια και αβεβαιότητα, σε φτηνούς εργαζόμενους για τους εργοδότες. Επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που διαθέτουν, μας πιπιλάνε όλη μέρα τα μυαλά για το δημόσιο χρέος και τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας (...) Φτάνουν στο σημείο να μας καλούν να σπάσουμε τους κουμπαράδες μας για να συμβάλουμε στην απόσβεση του δημοσίου χρέους, την ίδια στιγμή που παίρνουν όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσουν την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας!», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Γραμματεία του ΣΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ