Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ψευτοκαυγάς για να κρυφτεί η συνενοχή

Τεχνητή ένταση με αφορμή τη σειρά κλήσης των μαρτύρων

Ο δικομματικός κουρνιαχτός στόχο έχει να συγκαλύψει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν με την πολιτική τους τις πολυεθνικές
Ο δικομματικός κουρνιαχτός στόχο έχει να συγκαλύψει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν με την πολιτική τους τις πολυεθνικές
Δικομματικός καυγάς των δύο ένοχων κομμάτων για χρηματισμό από τα μαύρα ταμεία της «ΖΗΜΕΝΣ» στήθηκε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της γερμανικής πολυεθνικής. Αφορμή στάθηκε η σειρά κλήσης των μαρτύρων από την πλειοψηφία, η οποία θεωρήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ ως προσχηματική και δε βοηθάει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Χτες ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκης κάλεσε για δεύτερη φορά τον Δ. Μαραβέλη (επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής της αστυνομίας), ο οποίος δικαιολόγησε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σ. Βούγια για τα κονδύλια που ενέκρινε σχετικά με τη συντήρηση του C4I, το οποίο καταγγέλλεται ως άχρηστο, λέγοντας ότι η πληρωμή είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας.

Η εκ νέου κλήση του παραπάνω μάρτυρα χαρακτηρίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ ως μεθόδευση του προέδρου της επιτροπής, προκειμένου αυτός να χρησιμοποιηθεί ως «συνήγορος του Σ. Βούγια». Μάλιστα, οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει να στοχοποιήσει μόνο υπουργούς της ΝΔ για την παραλαβή του C4Ι και να αθωώσει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που το παρήγγειλαν.

Προειδοποίησαν ακόμα ότι εάν δεν αρχίσει η έρευνα για τη ροή του «μαύρου χρήματος» της «ΖΗΜΕΝΣ» προς πολιτικά πρόσωπα, τότε το κόμμα τους θα επανεξετάσει τη στάση του σχετικά με τη συμμετοχή τους στην Εξεταστική Επιτροπή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητής πόλωσης για δευτερεύοντα ζητήματα, τη στιγμή που - κατ' αυτούς - αποκαλύπτεται η ύπαρξη μη παραγεγραμμένων ποινικών ευθυνών σε υπουργούς της ΝΔ.

Απαντώντας σε όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης είπε σε δήλωσή του: «Αρχισε ο δικομματικός καυγάς, με στόχο να φορτώσει ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για ένα από τα μεγάλα ονομαζόμενα σκάνδαλα. Είναι συνυπεύθυνοι και οι δύο γιατί υποστηρίζουν την ίδια πολιτική η οποία γεννάει αυτά τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στελέχη των δύο κομμάτων. Ανεξάρτητα από το εάν τελικά προκύψουν ενδείξεις ή αποδείξεις για ποινικές ευθύνες - γιατί οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες - στη συνείδηση του λαού ήδη είναι ένοχοι».

Σχετικά με τη διαδικασία της Εξεταστικής ο Θ. Παφίλης πρότεινε η διερεύνηση να γίνεται κατά υπόθεση (ΟΤΕ, ΟΣΕ, C4Ι), να τελειώσουν οι μάρτυρες ανά υπόθεση και στη συνέχεια να κληθούν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, πάλι ανά υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ