Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
«Πυρηνική» συνεργασία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Συμφωνίες ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών τους στον τομέα της ανάπτυξης πυρηνικής βιομηχανίας στην Ιταλία, υπέγραψαν, χτες, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο άνδρες υπέγραψαν επτά συμφωνίες.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την προώθηση προγραμμάτων κατασκευής μονάδων πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία, με κύριους συνεργάτες την γαλλική «Areva» (τη μεγαλύτερη, στον κόσμο, εταιρεία κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων) και την ιταλική μηχανοκατασκευαστική εταιρεία «Ansaldo Nucleare». Εξίσου σημαντικές είναι οι συμφωνίες που οι Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι υπέγραψαν στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, οι οποίες δίνουν στη Γαλλία ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας γενιάς μηχανικών και τεχνικών πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία.

Οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν, χτες, συνεχίζουν ουσιαστικά τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες το 2009, και με τις οποίες η Γαλλία αναλάμβανε τη δέσμευση να «στηρίξει» τις ιταλικές προσπάθειες κατασκευής μονάδων πυρηνικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ