Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Ελπίδες για εμβόλιο κατά του ιού Εμπολα

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Εμπολα προβάλλουν από τις πειραματικές έρευνες Αμερικανών ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στο Μέριλαντ, με στόχο την ανακάλυψη εμβολίου κατά του αιμορραγικού πυρετού.

Σύμφωνα με άρθρο των Αμερικανών επιστημόνων στο παγκοσμίου φήμης έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Nature», το εμβόλιο που δοκιμάστηκε σε πιθήκους, που είχαν προηγουμένως εκτεθεί στον Εμπολα, ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των οργανισμών τους, εμποδίζοντας την εκδήλωση οποιουδήποτε συμπτώματος του ιού. Αντίθετα, μία άλλη ομάδα πιθήκων, που δεν εμβολιάστηκε, πέθανε σε λίγα 24ωρα από την έκθεσή τους στον Εμπολα.

«Η ανοσία που παρατηρήθηκε στα ζώα μάς επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το μηχανισμό που προκαλεί τη μόλυνση και να προχωρήσουμε σε μια θεραπεία, αλλά και σε ένα εμβόλιο που θα προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό του Εμπολα και από τους παθογόνους παράγοντες άλλων αιμορραγικών πυρετών», επισημαίνει ο Δρ. Γκάρι Νέιμπελ, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στις πειραματικές έρευνες για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του ιού.

Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλείται από τον ιό του Εμπολα είναι θανατηφόρος στο 90% των ατόμων που μολύνονται. Η τελευταία επιδημία Εμπολα πλήττει από τις αρχές Οκτώβρη τη Βόρεια Ουγκάντα, με μέχρι σήμερα αποτέλεσμα το θάνατο 120 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ