Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νύχτα Αβάνας... στην Αθήνα

Ο Τσούτσο Βαλντέζ
Ο Τσούτσο Βαλντέζ
Ενα μαραθώνιο αφιέρωμα στην κουβανέζικη μουσική και στη λάτιν τζαζ, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, όπως οι Αρτούρο Σαντοβάλ, Τσούτσο Βαλντέζ, Τσίκο Φρίμαν και Γκονζάλο Ρουμπαλκάμπα, προβολών, εκθέσεων κ.ά., πραγματοποιείται το Σαββάτο 17 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από τις 6 μμ μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης μέρας, το κοινό θα ζήσει σε ρυθμούς Αβάνας, με εκδηλώσεις πολλές και παράλληλες. Στις 9.30 μμ (αίθουσα Τριάντη), παίζουν μαζί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυο ζωντανοί θρύλοι του λάτιν-τζαζ πιάνου, ο κοσμαγάπητος του κουβανικού λαού Τσούτσο Βαλντέζ και ο επίσης καταπληκτικός Γκονζάλο Ρουμπαλκάμπα (εισιτήρια 6,30, 11, 20,28,40 ευρώ). Στις 11.30 μμ (αίθουσα Banquet), ο κορυφαίος τρομπετίστας και εκσυγχρονιστής της λάτιν-τζαζ, Αρτούρο Σαντοβάλ συμπράττει με τον Τσίκο Φρίμαν, εκπρόσωπο της σύγχρονης σκηνής, και το συγκρότημά του «Γκουατάκα» (εισιτήρια 20, 40 ευρώ).

Επίσης, ο Δημήτρης Σεβδαλής, με το κουαρτέτο του και την Κουβανή τραγουδίστρια Μίλντρεϊς Ντουκoυέσνε, παρουσιάζουν κουβανέζικα μπολέρο με τζαζ διάθεση. Ο Δημήτρης Καλατζής με το συγκρότημά του, σε συνεργασία με την «Καμεράτα» (σε διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη), «εξιστορούν» το ταξίδι της λάτιν μουσικής (εισιτήρια 6, 16, 25 ευρώ). Ακόμη μουσική από τους «Cuban Traditional Trio» και χορός μέχρι πρωίας, με την «Latin All Stars Meeting Band». Σημειώνουμε, επίσης, την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τσαρνάβα και την προβολή (ελεύθερη είσοδος) ταινιών για την κουβανέζικη μουσική και κουλτούρα: «El Benny» του Jorge Luis Sanchez, «O Χέμινγουεϊ στην Κούβα» του Sthephen Crisman, «Buena Vista Social Club» του Wim Wenders, «Cubanissimo» του Philippe Blot και «Cuerdasy Percusion» (Εγχορδα και κρουστά) του Idelfonso Ramos.

Η αγορά εισιτηρίων για δύο διαφορετικές συναυλίες έχει έκπτωση 20% και για τρεις 30%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ