Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργούν οι σιδηροδρομικοί

ΠΑΡΙΣΙ.--

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερο εικοσιτετράωρο, η απεργία που έχουν κηρύξει στους σιδηροδρόμους τα συνδικάτα CGT και Sud Rail που εκπροσωπούν το 57% των εργαζομένων, σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές στον κλάδο. Τα δύο συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική πολιτική και οι επιλογές της διοίκησης των σιδηροδρόμων -SNCF- οδηγεί σε μαρασμό τους σιδηροδρόμους και ζητούν να γίνουν τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις και να σταματήσουν οι «αναδιαρθρώσεις» που προωθούνται.

Οπως υπογράμμιζαν, μόνο την τελευταία 7ετία το προσωπικό στους σιδηροδρόμους έχει μειωθεί κατά 22.000, γεγονός που διαμορφώνει εξαιρετικά άσχημες συνθήκες εργασίας για όσους παραμένουν. Χτες, εκτιμάται ότι απήργησαν περίπου οι μισοί οδηγοί και οι μισοί ελεγκτές, αριθμός που τα συνδικάτα έκριναν ως ικανοποιητικό με γνώμονα και τη σκληρή στάση της διοίκησης.

Συγχώνευση

Τη συνεργασία τους, τόσο στο επίπεδο της παραγωγής όσο και στο επίπεδο των κεφαλαίων, ανακοίνωσαν, χτες, και επισήμως οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault - Nissan - Mercedes Daimler. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η Daimler θα συμμετάσχει με 3,1% στο κεφάλαιο της Renault και με αντίστοιχο ποσοστό στο κεφάλαιο της Nissan, οι οποίες θα συμμετάσχουν με 1,55% έκαστη στο κεφάλαιο της Daimler.

Οπως έγινε γνωστό, οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες αποφάσισαν, ήδη, να προχωρήσουν στην κατασκευή από κοινού των νέων μοντέλων μικρών οχημάτων αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και των τριών. Τη «σημαντική αυτή συνεργασία» χαιρέτισε και το γαλλικό κράτος που συμμετέχει στη Renault με ποσοστό 15,01%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ