Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καημός κι αυτός!

Στις αρχές Μάρτη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε με δελτίο Τύπου την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ν. Χουντή να καταθέσει Ερωτήσεις προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις οποίες κατήγγειλε σαν «παράνομη την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να ορίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως επόπτη της εφαρμογής των μέτρων "σταθερότητας" της ελληνικής οικονομίας» καθώς όπως ανέφερε «ούτε στο άρθρο 126 της Συνθήκης ούτε στο προσαρτώμενο Πρωτόκολλο ούτε σε άλλα νομικά κείμενα της ΕΕ δεν προβλέπεται η συμμετοχή του ΔΝΤ ή άλλου διεθνούς οργανισμού σε αυτές τις εποπτικές διαδικασίες». Ζητούσε δε απ' την Επιτροπή και το Συμβούλιο να εξετάσουν αν «η ανωτέρω αναφορά στο ΔΝΤ από το Συμβούλιο παραβιάζει τις Συνθήκες».

Θεωρώντας προφανώς πολύ σημαντική την παρέμβαση αυτή, την επανέλαβαν. Χτες ο Ν. Χουντής, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέκραξε «το σχέδιο απέτυχε» και συμπλήρωσε: «Αυτό πετύχατε. Το ευρώ και η Νομισματική Ενωση να τεθούν υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ. Με την απόφαση της 25ηςΜαρτίου, το Συμβούλιο παραβίασε τη Συνθήκη της ΕΕ, αφού παράνομα ενέπλεξε το ΔΝΤ (...) Σας καλώ να απαντήσετε σε ποιο συγκεκριμένο άρθρο της Συνθήκης αναφέρεται η εμπλοκή του ΔΝΤ ή άλλου Διεθνούς Οργανισμού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Νομισματικής Ενωσης; Σε ποιο άρθρο της Συνθήκης βασίζετε την απόφασή σας να εμπλέξετε το ΔΝΤ;»...

Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται απ' το στόχο της. Την ώρα που ο λαός σφυροκοπείται απ' το κεφάλαιο και τις διακρατικές του ενώσεις, μαζί και την ΕΕ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά μήπως το ΔΝΤ πάρει τα σφυριά απ' τα χέρια της ευρωένωσης. Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του μην τυχόν οι αντιδραστικές της συνθήκες, απ' όπου πηγάζουν όσα σήμερα τσακίζουν το λαό, παραβιαστούν! Πόσο απέχει αυτή η τοποθέτηση απ' το να καλέσουν το λαό να περιφρουρήσει τη νομιμότητα των κοιναγορίτικων αντιλαϊκών συνθηκών; Ερχεται και επανέρχεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα και το κάνει γιατί έχει επιλέξει να στοιχηθεί με την ιμπεριαλιστική ευρωένωση, θέλοντας να σπρώξει το λαό να κάνει το ίδιο. Αρα να μην κάνει αυτό που επιτάσσουν τα συμφέροντά του, να οργανώσει την πάλη του για να αποτινάξει από πάνω του τα παράσιτα που του ρουφάνε το αίμα. Το αντίθετο να υπονομεύσει κάθε αγώνα ανατροπής του συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον απόηχο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλα τα μέτωπα(2014-07-22 00:00:00.0)
Πλανώνται πλάνην οικτράν...(2011-07-14 00:00:00.0)
Αποκαλύπτονται οι εγγενείς αντιφάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(2010-05-16 00:00:00.0)
Οι καλοί φίλοι...(2010-05-11 00:00:00.0)
Για το «μάντρωμα» στην ΕΕ(2009-11-11 00:00:00.0)
Αθώος ο κατηγορούμενος...(2008-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ