Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμμονή στην αδιέξοδη τακτική

Στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους τεσσάρων Ταμείων (ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, τράπεζες Εμπορικής και Πίστεως) προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Ο ΦΣΑ απειλεί και με διακοπή της πίστωσης από 1 Μάη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Οπως αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του ΦΣΑ, τα τέσσερα Ταμεία χρωστούν στους φαρμακοποιούς περίπου 29 εκατ. ευρώ, ενώ το χρέος του ΟΠΑΔ ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του ΦΣΑ επιλέγει ξανά την αδιέξοδη τακτική της αναστολής χορήγησης φαρμάκων, υποβάλλοντας σε τεράστια ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους, αντί της αναγκαίας διεκδικητικής συμπαράταξης των φαρμακοποιών με τους ασφαλισμένους για να αποκρουστεί η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και διεκδικώντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Προκλητικά απομόνωσε τα αιτήματα των φαρμακοποιών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη «τσουνάμι» αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων, κομμάτι των οποίων αποτελεί και η καθυστέρηση πληρωμών απ' τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στον αντίποδα της αδιέξοδης τακτικής κινείται η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών, που πρότεινε να γίνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή όσων θίγονται απ' την πολιτική της κυβέρνησης, για την όξυνση της αντίστασης και ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ