Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ - ΛΑΡΙΣΑ
«Σχόλασε» άλλες δυο εργαζόμενες!

Διαστάσεις πλημμυρίδας έχουν λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι απολύσεις στον κλάδο του εμπορίου, στη Λάρισα. Στο μακρύ κατάλογο των απολυμένων - ανέργων προστέθηκαν άλλες δυο εργαζόμενες από την πολυεθνική επιχείρηση «Prakticker Hellas». Τον τελευταίο ενάμιση μήνα από το συγκεκριμένο κατάστημα «Πράκτικερ» στη Λάρισα έχουν απολυθεί τρεις εργαζόμενες. Η εργοδοσία επικαλείται τετριμμένα επιχειρήματα του τύπου «δεν ήταν ευγενικές και καλές στη δουλειά τους», για να δικαιολογήσει τις απολύσεις των δυο εργαζομένων, οι οποίες είχαν 10 και 15 χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για γενικότερο σχέδιο απολύσεων της επιχείρησης και σημειώνει ότι η αληθινή αιτία, την οποία δεν ομολογεί επισήμως η εργοδοσία, είναι ότι οι τρεις εργαζόμενες δε χωρούσαν μπροστά στη μόνιμη επιδίωξη για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: Δεν αποδεχόμαστε και δε νομιμοποιούμε καμία απόλυση. Για χρόνια ολόκληρα μας καλούσαν να κάνουμε θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και τώρα ξανά απαιτούν θυσίες για να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Να πληρώσουν από τα κέρδη τους, που τόσα χρόνια μεγάλωναν με τον ιδρώτα μας, με τη σκληρή εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων.

Και καταλήγει: Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Την καλούμε να πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις, να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με ένταση της δικής μας οργάνωσης, του δικού μας αγώνα απέναντι στην αντεργατική θύελλα της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου και των υπηρεσιών να καταδικάσουν μαχητικά μέσα από τη συσπείρωσή τους στο Σωματείο τους τις απολύσεις, τις συνδικαλιστικές διώξεις. Μαχητικά να αντιταχθούν απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει, να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στο συλλογικό οργανωμένο αγώνα μεγαλώνοντας την ταξική αλληλεγγύη.

Η κλιμάκωση της πάλης μας περνάει επίσης και μέσα από την ισχυροποίηση του Σωματείου μας. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης είναι ευκαιρία και πρέπει να αποτελέσουν μια ακόμη απάντηση στα σχέδια που ετοιμάζουν η κυβέρνηση - η ΕΕ - η πλουτοκρατία. Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν άμεσα και μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ