Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ; «Μια δήλωση του Ζαν Κλοντ Τρισέ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν που είχε προκαλέσει την εκτίναξη των spreads στα ύψη. Είχε πει τότε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά το 2010. Χθες δήλωσε ότι θα γίνονται δεκτά και το 2011» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ; «H κυβέρνηση, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα περί διεθνών κερδοσκόπων και να προχωρήσουν χωρίς παρεκκλίσεις στον δρόμο των ριζικών μεταρρυθμίσεων. Oι "κερδοσκόποι" άλλωστε απλώς... επιχειρούν να εκμεταλλευθούν οικονομίες που είναι πράγματι σε αδύναμη θέση. Kαθώς ήδη παρατηρούνται ορισμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών κυβερνητικών αποφάσεων, όπως στην κατάργηση ή και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, θα πρέπει η "επόμενη ημέρα" της συνόδου κορυφής να σημάνει σάλπισμα για την επιτάχυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Μπορεί να αποκαλυφθεί ότι οι "κερδοσκόποι" ουδέποτε υπήρξαν (...) παραμένει το ερώτημα τι θα συμβεί στο εσωτερικό μέτωπο. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση επέτυχε να υιοθετήσει αυστηρότατα μέτρα λιτότητας, αδιανόητα πριν απο λίγους μήνες. Αλλά τα μέτρα οριοθετούν την αρχή και όχι το τέλος μιας πορείας περικοπών» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ: «Την επιμήκυνση του εργασιακού βίου έως τα 40 χρόνια για τη λήψη της πλήρους - ανώτατης σύνταξης επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προχθές από τη Βουλή (...) το "όνειρο" της λήψης του ανώτατου ποσού της σύνταξης γήρατος με 35ετία στα 58 ή με 37 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα περάσει σταδιακά στο "χρονοντούλαπο"» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ: «Η χθεσινή συμφωνία θα κριθεί στα ψιλά γράμματα - όπως αυτά που βρίσκονται στο πίσω μέρος των καταναλωτικών δανείων που παρέχουν οι τράπεζες και μετά σε κάνουν να τρέχεις και να μη φτάνεις. Δηλαδή "η νεκροψία θα δείξει" τι ακριβώς συνέβη χτες στις Βρυξέλλες» (από άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ