Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Για τα «πανηγύρια»!

Υποτίθεται ότι οι «ευφυείς» διαπραγματεύσεις τους στόχευαν στο να καταστεί η ΕΕ και το ΔΝΤ το «αντίβαρο» (!) των αρπακτικών αγορών.

Αλλά σύμφωνα με τη «σωτήρια» απόφαση της Συνόδου της ΕΕ, τα επιτόκια του δανεισμού της Ελλάδας πάλι αυτά τα ίδια αρπακτικά των ίδιων αγορών θα τα καθορίζουν, αφού οι παρεμβάσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ «δε θα περιέχουν οποιοδήποτε στοιχείο επιδότησης» και «τα επιτόκια δε θα έχουν χαρακτήρα παραχώρησης».

Γιατί, λοιπόν, «πανηγυρίζουν»;

*

Επέβαλαν την πιο βάρβαρη επιδρομή που έχει υποστεί από τη μεταπολίτευση ο ελληνικός λαός, για να «εξευμενίσουν» τις αγορές, αλλά η συνέπεια ήταν μετά τα μέτρα - λαιμητόμος της 3ης του Μάρτη (κατάργηση δώρου, έμμεσοι φόροι κ.λπ.), στις 5 Μάρτη, το περίφημο «spread» να κυμανθεί στις 293 μονάδες.

Χτες, μετά την «περιφανή νίκη» στις Βρυξέλλες, το «spread» ήταν 307 μονάδες.

Γιατί, λοιπόν, «πανηγυρίζουν»;

*

Μας έλεγαν ότι τα επιτόκια του 6,3% με τα οποία δανείστηκαν στις 4 Μάρτη (μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων) ήταν τοκογλυφικά και κερδοσκοπικά.

Από χτες μας λένε ότι αν συνεχίζουν να δανείζονται με ανάλογα επιτόκια αυτό θα είναι... επιτυχία και πλήγμα (!) κατά τοκογλύφων και κερδοσκόπων!

Αλλά πώς γίνεται το ίδιο επιτόκιο δυο βδομάδες πριν να ισοδυναμεί με την «πύλη της Κολάσεως» και το ίδιο επιτόκιο δυο βδομάδες μετά να το παριστάνουν σαν την «πύλη του Παραδείσου» και να στήνουν πανηγύρια;

*

Μας έλεγαν ότι έριξαν στην πιάτσα το ΔΝΤ, για να «μπλοφάρουν» και να στριμώξουν την Μέρκελ.

Τώρα, είναι η Μέρκελ που τους φόρεσε «καπέλο» το ΔΝΤ (!), με το «Σπίγκελ» να γράφει με θαυμασμό ότι «η Αγκελα θριάμβευσε» και τη «Φιγκαρό» να διαπιστώνει ότι «η Μέρκελ επιβάλλει το σχέδιό της για την Ελλάδα».

Γιατί, λοιπόν, «πανηγυρίζουν»;

*

Θριαμβολογούν, επειδή η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις αναξιοπαθούσες ελληνικές τράπεζες.

Αλλά ο ελληνικός λαός αυτό που θα πάρει από την παραπάνω ρύθμιση είναι ό,τι ακριβώς πήρε μετά την προηγούμενη επιχορήγηση των 28 δισ. προς τις τράπεζες.

Για ποιον, λοιπόν, πανηγυρίζουν;

*

Προφανώς υπάρχει απάντηση και προφανώς οι άνθρωποι που κυβερνούν και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ δεν είναι για τα πανηγύρια, εξαιρουμένων των πανηγυριών που στήνει η τάξη τους πάνω στις πλάτες του Ελληνα εργάτη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ