Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων και εντυπώσεων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Μήνυμα» στις κατοχικές δυνάμεις και την εγκάθετη κυβέρνηση του Αφγανιστάν, ότι οι συλλήψεις στελεχών των Ταλιμπάν «δε θα κάμψουν το κίνημα τους», έστειλε χτες ο αρχηγός των «ανταρτών» Μουλάς Ομάρ, ορίζοντας τους αντικαταστάτες του συλληφθέντος Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, τη στιγμή που ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει τις επαφές για την πολυδιαφημισμένη «εθνική συμφιλίωση». Δηλώσεις υπέρ της αμερικανο - ΝΑΤΟικής ιμπειραλιστικής κατοχής στο Αφγανιστάν έκανε χτες και ο επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, υποστηρίζοντας ότι η «βιαστική απόσυρση των δυτικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Στο δε πλαίσιο της αύξησης των αμερικανο - ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής στη χώρα η Βοσνία - Ερζεγοβίνη δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει και αυτή στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, της τάξης των 100 στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του στρατού του Πακιστάν, στρατηγός Ασίφ Καγιάνι, πραγματοποίησε συναντήσεις με τη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, χτες στην Ουάσιγκτον, τον υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και τον ομόλογο του Μάικ Μιούλεν. Και ενώ οι ηγέτες του πολέμου συναντώνται και συζητούν, στο Πακιστάν συνεχίζονται οι αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στη Μιρανσάχ του Βόρειου Ουαζιριστάν, με αποτέλεσμα χτες τρεις άνθρωποι, φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν», να χάσουν τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ