Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η Υγεία παραμένει στα χέρια των εταιρειών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους υπογράφτηκε χτες από τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, που υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο και με την υπογραφή του μετατράπηκε σε νόμο του κράτους, δίνοντας τέλος στις προσπάθειες ενός χρόνου να περάσει τη νομοθεσία που τόνισε ότι θα καθορίσει την προεδρία του.

Οσο για το επίμαχο νομοσχέδιο, αφού δέχτηκε «πολλές μεταρρυθμίσεις» μετά από σειρά συμβιβασμών κυρίως με τα μεγαθήρια των εταιρειών που λυμαίνονται εδώ και έναν αιώνα το χώρο της Υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν και εξακολουθούν να παραμένουν, παρά τις τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας.

«Σήμερα μετά από περίπου έναν αιώνα προσπαθειών, σήμερα έπειτα από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, σήμερα αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι, το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας γίνεται νόμος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής με Δημοκρατικούς βουλευτές στο Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η υιοθέτηση της μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας από το Κογκρέσο σημειώνει την αρχή μιας «νέας εποχής στις ΗΠΑ», καθώς αυτός ο νόμος «θα θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μάχονταν γενιές Αμερικανών».

Τα 32 εκατομμύρια ανασφάλιστοι μπορεί να αποκτούν «δικαίωμα» να έχουν «ασφάλιση», αφού το νομοσχέδιο υποχρεώνει τς ασφαλιστικές να τους ασφαλίζουν, όμως «αποτελούν» το νέο πεδίο κερδών των ασφαλιστικών. «Πρώτα και κύρια η νομοθεσία δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν το 2014», αναφέρει ο πρώην ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Ραλφ Νέιντερ και συμπληρώνει ότι «μέσα σε αυτή την τριετία 180.00 Αμερικανοί θα πεθάνουν. Είναι ο αριθμός αναίτιων θανάτων Αμερικανών κατά μέσο όρο σε τρία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης» και καταλήγει δυσοίωνα: «Επίσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όντως θα έχουν ασφάλεια. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν το σύστημα και οι 2.500 σελίδες του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου είναι γεμάτες με ευκαιρίες και παραθυράκια για να μπορέσουν να ελιχθούν οι εταιρείες και τελικά η κατάσταση να είναι πολύ χειρότερη»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ