Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Πιέσεις Ράσμουσεν με «καρότο» την ένταξη...

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.--

Πιέσεις για μεταρρυθμίσεις και αύξηση της αποστολής στρατευμάτων στο Αφγανιστάν άσκησε χτες στην ηγεσία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν που μετέβη στο Σεράγεβο ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Ταλίν στις 22 Απρίλη, όπου μεταξύ άλλων θα εξεταστεί το βοσνιακό αίτημα για ένταξη της χώρας στο Σχέδιο Δράσης για Ενταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ράσμουσεν συναντήθηκε με την τριμελή προεδρία της χώρας λέγοντας ότι η Βοσνία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο «ως ενιαία χώρα και μόνο έχοντας πετύχει πολιτικές, δημοκρατικές και στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις». Απαίτησε έτσι μεταξύ άλλων αναθεώρηση του Συντάγματος, επίλυση ζητημάτων στρατιωτικής περιουσίας, και καταστροφή πλεοναζόντων όπλων και πυρομαχικών...

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να βοηθήσει τη Βοσνία να γίνει μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά η Βοσνία είναι εκείνη που πρέπει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ενώ ώρες πριν ο πρωθυπουργός της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας (Srpska) Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι θα πρέπει να αρχίσει σύντομα και ήρεμα η συζήτηση ...για αποχώρηση απ' την ομοσπονδία της Βοσνίας_Ερζεγοβίνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ