Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα

Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αύριο στην Αμφισσα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την καταδίκη του κυβερνητικού εκτρώματος για τις εργασιακές σχέσεις και την έναρξη κινητοποιήσεων για την απόσυρσή του, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε, επίσης, τη διοργάνωση πανεργατικής συγκέντρωσης αύριο Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Λαού της Αμφισσας και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Το ΕΚ Φωκίδας, με ανακοίνωσή του, απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού σε αγώνα, ως απάντηση στο νομοσχέδιο - τερατούργημα, χαρακτηρίζοντάς το «ευαγγέλιο» του εργασιακού μεσαίωνα, που ανατρέπει τις μέχρι σήμερα εργασιακές σχέσεις.

Αυτή η κατάσταση, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν πάει άλλο. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με κάθε ανάσα, πρέπει να πολεμήσουμε το εργασιακό τερατούργημα. Χωρίς καμιά αναστολή, πρέπει αποφασιστικά να βγούμε στο δρόμο του αγώνα.

Στο μεταξύ, άμεση απάντηση στον κυβερνητικό μεσαιωνισμό έδωσαν την Παρασκευή το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Αμφισσας, με πικετοφορίες και ενημερωτικές περιοδείες και εξορμήσεις, που πραγματοποίησαν στις τρεις πόλεις με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Οι ενημερωτικές εξορμήσεις και περιοδείες θα συνεχιστούν σε εργοστάσια και εργασιακούς χώρους, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες συνεδριάζουν τα συντονιστικά για να προγραμματίσουν τη δράση τους και τις μορφές αντίδρασης στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ