Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν ενάντια σε παράνομη απόλυση

Αρχισε χτες η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης, με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΘ και αίτημα την ανάκληση της παράνομης απόλυσης του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου, Παναγιώτη Χατζή. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στο Χαλυβουργείο για την κατάργηση των παράνομων προγραμμάτων εργασίας που εισήγαγε τελευταία η διοίκηση της ΑΕΕ Χάλυβος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η απόλυση του συνδικαλιστή θυροκολλήθηκε στο σπίτι του την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση για τους λόγους και την αιτία της απόλυσης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Χαλυβουργείου τη Δευτέρα παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που εξέφρασε στους εργαζόμενους την έμπρακτη συμπαράστασή του και την απόφασή του να προβεί αμέσως σε συγκεκριμένες ενέργειες για να ανακληθεί η παράνομη απόφαση και να σταματήσουν οι αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας.

Η διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει τον πρόεδρο της εταιρίας και διοικητή της ΕΤΒΑ, Γ. Κασμά, ότι προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, απειλώντας ακόμα και τον πρόεδρο του Σωματείου, Μ. Κοκονεζάκη, με απόλυση, καταπατώντας έτσι την εργατική νομοθεσία.

Μέλη του προεδρείου της διοίκησης του ΕΚΘ επισκέφθηκαν τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη και το νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο και ζήτησαν την παρέμβασή τους για την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ