Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Υπόθεση των εργαζομένων η απεργία

Απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 το πρωί, στις 7 Δεκέμβρη, και συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού, στις 19 Δεκέμβρη, στην  Αθήνα 

Σε αγωνιστικό συναγερμό για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, καλεί την εργατική τάξη της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες με διευρυμένη σύνθεση, καταδικάζει το αντεργατικό τερατούργημα και προτρέπει τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 7 Δεκέμβρη, με μοναδικό και ξεκάθαρο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ αποφασίστηκε και η διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά του προϋπολογισμού στις 19 Δεκέμβρη, στην ίδια πλατεία, στις 6 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας, τονίζεται: «Με το νομοσχέδιο αυτό, ανατρέπεται το συνεχές εργασιακό 8ωρο, η μεγαλύτερη εργασιακή κατάκτηση της εργατικής τάξης των τελευταίων δύο αιώνων. Εισάγεται η συνολική διευθέτηση του εργασιακού χρόνου σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να μην ορίζει τον εαυτό του και εντείνεται στο έπακρο η σε βάρος του εκμετάλλευση».

Επιπλέον, η κυβέρνηση - σημειώνει η Γραμματεία - μειώνει κατά 18% την εργοδοτική εισφορά στο ΙΚΑ και αυξάνει τις απολύσεις, ενώ ενισχύει παραπέρα και επιβάλλει τις λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας, που οδηγούν σε ένταση της εκμετάλλευσης και σε μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας σε περισσότερους εργαζόμενους.

«Με βάση τα παραπάνω, είναι πασιφανές ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο - έκτρωμα, που οδηγεί σε έναν πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους και αυξάνει, τελικά, την ανεργία, που υποτίθεται ότι σκοπεύει να μειώσει. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που κάνει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και γιγαντώνει τα κέρδη του κεφαλαίου στο όνομα της περιβόητης αντιλαϊκής ανταγωνιστικότητας και της ΟΝΕ. Ενα τέτοιο νομοσχέδιο -υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ - δεν επιδέχεται καμία βελτίωση και συνεπώς οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που διατείνονται ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με θετικές και αρνητικές πλευρές, επιδεκτικό διορθώσεων, απλά, εξωραΐζουν και νομιμοποιούν τη μεγαλύτερη αντεργατική - αντιλαϊκή κυβερνητική επιλογή των τελευταίων χρόνων».

Η 24ωρη απεργία της 7ης Δεκέμβρη 2000, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, είναι άμεση ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, με μοναδικό ευκρινές αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Σ' αυτά τα πλαίσια, το ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ξεκινώντας περιοδείες, συσκέψεις και άλλες δραστηριότητες σ' όλους τους εργασιακούς χώρους, και θα οργανώσει προσυγκέντρωση την ημέρα της απεργίας στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Σ' αυτόν τον αγώνα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, θα πρέπει να στρατευτεί και το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να πάρει σχετική απόφαση απεργιακής συμπαράταξης την ίδια ημέρα με τη ΓΣΕΕ.

Επίσης, το ΠΑΜΕ θα δώσει συνέχεια και προοπτική στους αγώνες, με πανεργατικό συλλαλητήριο που θα οργανώσει ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό στις 19 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας στη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, σήμερα στις 6 μ.μ., μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Ακόμη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε, με πολυμελή αποστολή εργαζομένων, να συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή - πανεργατική μεγάλη συγκέντρωση στη Νίκαια της Γαλλίας στις 6 Δεκέμβρη 2000, ενάντια στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, που θα γίνει σ' αυτήν την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ