Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το ΚΚΕ διαφωνεί ριζικά, οριζοντίως, καθέτως με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο θεωρεί ότι εφαρμόζει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα. Αντιπαλεύει όμως και τη στρατηγική των κομμάτων εκείνων που προσπαθούν να παρουσιάσουν την κρίση σαν αποτέλεσμα μιας δήθεν «κακής» διαχείρισης, για να κρύψουν ότι είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και ότι σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και το λαό.

Στη βάση αυτή, η χτεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» δεν θα μπορούσε παρά να αναδείξει τις δυο στρατηγικές γραμμές που αντικειμενικά συγκρούονται στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο. Από τη μια το ΚΚΕ και η φιλολαϊκή διέξοδος που προτείνει, με τη συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου που θα εκμεταλλευτεί την κρίση και θα προκαλέσει ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, βάζοντας ισχυρά θεμέλια στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής του εξουσίας.

Από την άλλη, το σύνολο των κομμάτων που αποτελούν πυλώνες ή κινούνται στα όρια του αστικού πολιτικού συστήματος και τα οποία είτε στηρίζουν τη γενική γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης, όπως κάνουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., είτε δεν την αμφισβητούν, όπως κάνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας μερεμέτια στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης. Εξίσου αποκαλυπτική ήταν η στάση του πρωθυπουργού και απέναντι στο αίτημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το Αιγαίο και τα άλλα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org