Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αδιαφορεί το Συμβούλιο Γεωργίας

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα προς το Συμβούλιο της ΕΕ για το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων» 

Την εξοργιστική, ουσιαστικά, αδιαφορία του πρόσφατου Συμβουλίου Γεωργίας σχετικά με το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων» έτσι όπως αυτή εκφράστηκε με αποφάσεις που αφορούν πλήρως εκτεθειμένους καταναλωτές και παραγωγούς καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας ζητώντας την άμεση λήψη δραστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς και τη ριζική αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και ανάπτυξης της ζωικής παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτησή του ο Στρ. Κόρακας υπογραμμίζει τα εξής:

«Τα συνεχιζόμενα κρούσματα της νόσου "των τρελών αγελάδων" έχουν δημιουργήσει τρομερές ανησυχίες στους καταναλωτές αλλά και στους παραγωγούς κτηνοτρόφους. Οι αποφάσεις του πρόσφατου Συμβουλίου Γεωργίας εξόργισαν τους πολίτες των κρατών - μελών, που η υγεία τους κινδυνεύει από τη συνεχιζόμενη κατανάλωση ακατάλληλων κρεάτων».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο «να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των καταναλωτών με την αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και των κριτηρίων ανάπτυξης της ζωικής παραγωγής με τη χρησιμοποίηση πρωτεϊνούχων ζωοτροφών φυτικής προέλευσης, όπως τα ψυχανθή». Ζητά επίσης «ριζικές αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, την απαγόρευση εξαγωγών βοδινού κρέατος από τη Γαλλία και από άλλες χώρες, όπου εμφανίζεται παρόμοιο πρόβλημα, το γενικό έλεγχο των βοοειδών και την απαγόρευση της παραγωγής και χρήσης κρεατάλευρων για διατροφή μηρυκαστικών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ