Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΗΠΑ: Καπιταλιστική βαρβαρότητα

Η υποκρισία και ο κυνισμός περισσεύουν στον Πρόεδρο Μπ. Ομπάμα, καθώς επιδίδεται σε έναν «αγώνα» προάσπισης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, επιδιώκοντας τη λαϊκή υποστήριξη παρά το φιάσκο στο οποίο έχει εξελιχθεί η διαδικασία στο Κογκρέσο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επιστράτευσε ακόμη και μία καρκινοπαθή, την Νατόμα Κάνφιλντ προκειμένου να πείσει για την «ψήφιση» του νομοσχεδίου που όπως εξελίσσεται μόνες κερδισμένες θα είναι και πάλι ασφαλιστικές. Και ενόσω ο Πρόεδρος συνεχίζει το ρεσιτάλ υποκρισίας δύο νέες έρευνες αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα που βιώνει ο αμερικανικός λαός.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου UCLA σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ηλικίας κάτω των 65 ετών δεν είχε ασφάλιση υγείας, αν όχι στο σύνολο, στο μεγαλύτερο διάστημα του 2009. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων για όσους έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας τους στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ και υποτίθεται καλύπτονται από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα Medicare, αυξήθηκε από τα 6,4 εκατ. το 2007 στα 8,2 εκατ. το 2009, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 25%.

Παράλληλα, μια ακόμη έρευνα, αυτή τη φορά από το National Business Group on Health αναφέρει ότι είτε με είτε χωρίς την έγκριση τελικά του σχεδίου Ομπάμα για την Υγεία, τα δύο τρίτα των μεγάλων εταιρειών και των εργοδοτών σχεδιάζουν να μετακυλίσουν στους εργαζόμενους ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κόστους ασφάλειας, υπό τη μορφή των μεγαλύτερων ασφαλίστρων, παρακρατήσεων και εισφορών. Ηδη, βεβαίως, η βαρβαρότητα είναι εδώ με κοντά 50 εκατομμύρια ανασφάλιστούς στην ...πιο αναπτυγμένη χώρα στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ