Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ
Τα δάση και η γη να γίνουν λαϊκή περιουσία

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Δασών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων και η εμπορευματοποίηση εντείνονται. Η υπερεκμετάλλευσή τους και η αλλαγή χρήσης γης είναι τα αποτελέσματα συνειδητών επιλογών που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ, την οποία έχουν συνδιαμορφώσει, και η οποία υποτάσσει τα δάση στην οικονομία της αγοράς, παραδίδοντας τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Αυτή την καταστροφική για τα δάση στρατηγική προωθεί με τον πρόσφατο νόμο για τα καμένα της Αττικής, με την ανάδειξη των δήθεν ΜΚΟ σε πυλώνες της εμπορευματοποίησης και με τη δρομολόγηση μέσω του κτηματολογίου της εκχώρησης και αποχαρακτηρισμού εκατοντάδων χιλιάδων δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων, με τη νομιμοποίηση των καταπατήσεων, με τη διάλυση της Δασικής Υπηρεσίας και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα για τη συνολική προστασία και ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, να αντιπαλέψουν την αντιδασική αυτή πολιτική διεκδικώντας:

  • Να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας.
  • Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στο βουνό και στα δάση.
  • Να μπει φραγμός στο σχέδιο για Πράσινο Ταμείο ΑΕ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι.
  • Να αναδασωθούν άμεσα όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις.

Συσπείρωση γύρω από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα δασικά οικοσυστήματα και η γη θα γίνουν λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ