Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πασχίζει να βαθύνουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Εντός και εκτός Ελλάδας, ο Αντ. Σαμαράς δίνει μάχη, για να πάρει ταχύτερα και ακόμα πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων

Το μήνυμα ότι η ΝΔ βάζει πλάτες σε όλα τα μέτωπα έστειλε για μια ακόμη φορά χτες ο εκπρόσωπος του κόμματος, καλώντας επίμονα την κυβέρνηση να προχωρήσει στα «μέτρα τόνωσης της αγοράς και ανάπτυξης», δηλαδή σε μέτρα που στηρίζουν τη κερδοφορία των επιχειρήσεων, με αιχμή βέβαια το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποφασίσει, επιτέλους, να εφαρμόσει μια σοβαρή πολιτική υπεράσπισης της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, νοικοκυρέματος του δημοσίου τομέα, περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου τομέα και, ταυτόχρονα, να προχωρήσει σε μέτρα τόνωσης της αναπτυξιακής δραστηριότητας, για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», τόνισε ο Π. Παναγιωτόπουλος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα βάλει πλάτες σε αυτή την κατεύθυνση. Προσδιορίζοντας τον «υπεύθυνο» ρόλο του κόμματός του είπε ότι αυτός έγκειται στο «να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση εκεί όπου βλέπει παρέκκλιση ή υστέρηση, έτσι ώστε να βάζει μυαλό, να κυβερνάει καλύτερα, να διορθώνει την πορεία της».

Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε το σημαντικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της ΝΔ και του Α. Σαμαρά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), προκειμένου να εγκλωβιστούν οι λαϊκές συνειδήσεις στο ψευτοδίλημμα ΕΕ ή ΔΝΤ και «να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, δηλαδή να αποφευχθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες «ζήτησε να υπάρξει παροχή εγγυήσεων από την πλευρά των χωρών της ευρωζώνης για να μπορέσει η Ελλάδα να δανείζεται με καλύτερους όρους». Ο Α. Σαμαράς θα συνεχίσει «να βάζει πλάτες για τον τόπο μας κα να στηρίζει την ελληνική οικονομία» και στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στις 25 του μήνα, μετά από πρόσκληση της Α. Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν την συνεχιζόμενη διαμάχη στο εσωτερικό της ΝΔ για την εξουσία, ούτε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την επιστολή που έστειλε χτες ο Γ. Αλογοσκούφης σε Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, με την οποία καλεί την ηγεσία της ΝΔ να υπερασπιστεί και να απαντήσει στις καταγγελίες της κυβέρνησης, μέσω των οποίων επιχειρεί να χρεώσει στις κυβερνήσεις της ΝΔ τα δημοσιονομικά ελλείμματα. «Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη», επισημαίνει με νόημα ο πρώην υπουργός Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ