Κυριακή 14 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Κοινή δράση ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Mε κριτήριο την ανάγκη για συμπόρευση των κομμουνιστικών νεολαιίστικων οργανώσεων, η ΚΝΕ διοργανώνει στις 16 και 17 Μάρτη στις Βρυξέλλες συνάντηση ευρωπαϊκών κομμουνιστικών νεολαιών με σύνθημα: «Η πάλη των νέων κομμουνιστών ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον αντικομμουνισμό, για το σοσιαλισμό».

Η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία αφού τη συγκεκριμένη περίοδο τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των νέων ανθρώπων οξύνονται εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης. Επίσης, ο αντικομμουνισμός οξύνεται σε μια σειρά χώρες από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Διοργανώνεται με στόχο να οργανωθεί αποτελεσματικότερα η πάλη των νέων κομμουνιστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οπως σημειώνεται στην πρόσκληση που απέστειλε η ΚΝΕ στις αδελφές οργανώσεις της: «Θεωρούμε ότι η φετινή συνάντηση έχει μεγάλη σημασία. Η καπιταλιστική κρίση είναι σε εξέλιξη με πολλές αρνητικές συνέπειες στα δικαιώματα της νεολαίας. Εν μέσω της κρίσης, η ΕΕ και τα κράτη μέλη εντείνουν την επίθεσή τους στις εργασιακές σχέσεις, στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στη δημόσια παιδεία κτλ. Διαδίδουν διάφορες επονομαζόμενες "μοντέρνες" θεωρίες με σκοπό να κρύψουν την ουσία της κρίσης ως κρίσης καπιταλιστικής.

Επιπλέον, η αντικομμουνιστική καμπάνια των ψεμάτων από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΑΣΕ καθώς και από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεχίζεται εντατικά. Στοχεύουν στην εξίσωση σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό. Ειδική προσπάθεια έγινε πάνω στην 23ηΑυγούστου με σκοπό να διαποτίσουν τη συνείδηση του κόσμου με αντικομμουνισμό, ενώ η αντισοσιαλιστική προπαγάνδα, ειδικά με την αφορμή της επετείου των 20 χρόνων από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, πήρε μαζικές διαστάσεις. Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, ο ασύστολος αντικομμουνισμός, οι διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές συνεχίζονται.


Σε αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τις Ευρωπαϊκές Κομμουνιστικές Νεολαιίστικες Οργανώσεις να συζητήσουν την εμπειρία από τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική στρατηγική και τον αντικομμουνισμό».

Την Τρίτη 16 Μάρτη (πρώτη ημέρα των εργασιών) θα συζητηθεί το θέμα: «Η αντίστασή μας ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και στην επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας». Η εισήγηση θα γίνει από τον Γιάννη Πρωτούλη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος. Το θέμα που θα απασχολήσει τη δεύτερη μέρα τους εκπροσώπους των ΚΝ είναι: «Νεολαιίστικες συνειδήσεις: Ο κύριος στόχος της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Η απάντηση των νέων κομμουνιστών».

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν:

Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι ιδιαίτερα μαζική καθώς θα συμμετάσχουν οι εξής Κομμουνιστικές Νεολαίες:

1. Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας

2. Νεολαία COMAC - Βέλγιο

3. Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας

4. Γερμανική Εργατική Σοσιαλιστική Νεολαία

5. ΕΔΟΝ (Κύπρος)

6. Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας

7. Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας

8. Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας (Σερβία)

9. Νέοι Κομμουνιστές Νορβηγίας

10. Κομμουνιστική Νεολαία Ολλανδίας

11. Κομμουνιστική Νεολαία Βρετανίας

12. Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας

13. Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσίας (μπολσεβίκοι)

14. Νεολαία Τούρκικου Κομμουνιστικού Κόμματος

15. Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας

16. Κομμουνιστική Νεολαία Γαλλίας

17. Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία

Στη συνάντηση θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών με τον πρόεδρό της Τιάγκο Βιέιρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση(8/12/2015)
Διεθνής η εμβέλεια του Φεστιβάλ(14/9/2012)
Συζητούν για την απάντηση της νεολαίας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα(17/3/2010)
Στο στόχαστρο η καπιταλιστική κρίση και ο αντικομμουνισμός(16/3/2010)
Παρά την απαγόρευση συνεχίζει(30/4/2008)
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας(28/10/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org