Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Διεργασίες μπροστά στο συνέδριο

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ για την έγκριση των Θέσεων που θα εισηγηθεί στο έκτακτο συνέδριο του Κόμματος. Στην κρίση της ΚΠΕ θα κατατεθεί το κείμενο που διαμόρφωσε η Επιτροπή Θέσεων υπό τον Γ. Δραγασάκη και ξεχωριστό κείμενο Θέσεων απ' την «Ανανεωτική Πτέρυγα». Κείμενα συμβολής θα κατατεθούν απ' το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» αλλά και από ομάδα στελεχών του «Αριστερού Ρεύματος» με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη.

Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να καταθέσει ξεχωριστό κείμενο θέσεων αιφνιδίασε την Πολιτική Γραμματεία όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη. Οπως επεσήμαναν στελέχη του ΣΥΝ, είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της τάσης που έχει την πλειοψηφία εισηγείται διαφορετική πρόταση απ' αυτήν που επεξεργάζεται η Επιτροπή Θέσεων. Οπως έλεγαν, η «πλατφόρμα» Λαφαζάνη «αμφισβητεί χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας του ΣΥΝ», ενώ «υιοθετεί θέσεις και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί απ' τον Αλ. Αλαβάνο» και «δημιουργούνται ερωτηματικά για τις προθέσεις του».

Αλλα στελέχη του ΣΥΝ εκτιμούσαν πως ο Π. Λαφαζάνης με την κίνησή του αυτή βοηθά να περάσουν οι θέσεις που έχει επεξεργαστεί η αρμόδια επιτροπή σαν μια «συμβιβαστική» πρόταση, ανάμεσα στη δική του πλατφόρμα και σ' αυτή της «Ανανεωτικής Πτέρυγας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ