Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή

Η ΠΟΕΔΗΝ και  η ΕΙΝΑΠ κάνουν σήμερα συγκέντρωση  στον πεζόδρομο της Κοραή, ώρα 11 π.μ., ενάντια  στις αντι-ΕΣΥ ρυθμίσεις της κυβέρνησης

Με μεγάλη συμμετοχή σε όλη τη χώρα ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εκφράζοντας τη διαφωνία της σε έξι βασικά σημεία των σχεδίων της κυβέρνησης που φέρνουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Υγεία για τον Πολίτη». Επίσης χτες άρχισε και η 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εξαγγελία νομοθετικών ρυθμίσεων ενάντια στις ανάγκες και στα δικαιώματα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Ετσι λοιπόν από χτες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και τα θεραπευτήρια όλης της χώρας.

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ οργανώνουν συγκέντρωση, ώρα 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή, παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Αν το σχέδιο της μεταρρύθμισης νομοθετηθεί ως έχει, βάζει πρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας και ο πολίτης θα έχει πιο λίγες και πιο ακριβείς υπηρεσίες Υγείας».

Επίσης η ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να παλέψουν για:

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια περίθαλψη.

- Μονιμοποίηση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Αμεση μονιμοποίηση όλων των επιμελητών Β`.

- Ενίσχυση και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων και αντιπροσωπευτικών οργάνων διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων.

- Καθιέρωση συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη της ποικίλης παραοικονομίας στα δημόσια νοσοκομεία.

- Αμεση κάλυψη των δραματικών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή και ξενοδοχειακό εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων.

- Να μην αποδοθεί καμία λειτουργία, υποστηρικτική ή μη, των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες.

  • Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι σήμερα παίρνει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με διάφορα αιτήματα, αλλά στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ούτε λέξη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ