Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέθαναν τρεις ναυτεργάτες

Ακλαφτοι πήγαν τρεις ναυτεργάτες πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΑΡΙΟΝΑΣ» του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ανακοίνωση έγινε από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες, προχτές τη νύχτα ο πλοίαρχος του πλοίου ειδοποίησε το κέντρο διάσωσης στο Ζομπούρ της βορειοδυτικής Γαλλίας, ότι ο θάνατος των τριών ναυτεργατών όλοι αλλοδαποί, προήλθε από τροφική δηλητηρίαση. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Κύπρο με προορισμό το Ρότερνταμ. Χτες το απόγευμα, οπότε και βρισκόταν ανοιχτά από τη Χάβρη της Γαλλίας, επιβιβάστηκαν στο πλοίο δύο λιμενοφύλακες και ένας γιατρός, οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο, ενώ η εισαγγελία της Χάβρης διέταξε να διενεργηθεί έρευνα.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα, το επιβατηγό πλοίο «ΙΟΝΙΑΝ ΚΙΝΓΚ» από χτες το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ έδινε «μάχη», λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής για να μπει στο λιμάνι της Πάτρας με 21 επιβάτες και 68 ναυτεργάτες πλήρωμα. Στην πρώτη του απόπειρα προσέκρουσε στα μπλόκια του λιμενοβραχίονα. Αναγκάστηκε να βγει έξω από το λιμάνι, ενώ δεν κατάφερε να μπει ούτε με τη βοήθεια ρυμουλκών. Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές του έδωσαν άδεια απόπλου από την Ηγουμενίτσα, ενώ ήταν γνωστό ότι ο καιρός ξεπερνούσε τα 8 μποφόρ.

Τραυματίστηκε εργάτης στο Κερατσίνι

Ενας εργάτης τραυματίστηκε χτες σε έργο αποχέτευσης του Δήμου Κερατσινίου. Χώματα φρεατίου υποχώρησαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από αυτά. Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλοκαιρινού και Μικελίου. Το «ατύχημα» συνέβη στις 12.50 το μεσημέρι. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο «Θριάσειο» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ