Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις και στα νησιά

Ξεχώρισε η συμμετοχή νεαρών γυναικών

*

Το πραγματικό νόημα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, που είναι η ανυπότακτη ταξική πάλη, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και οι εργαζόμενοι στα νησιά.

Στο Ηράκλειο αμέσως μετά τη συγκέντρωση στα Λιοντάρια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στα Χανιά τη συγκέντρωση στα Ν. Καταστήματα διαδέχτηκε συναυλία με πολιτικά τραγούδια αφιερωμένη στα δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας καθώς και θεατρικό δρώμενο για τη μητρότητα και την οικογένεια. Αμέσως μετά έγινε πορεία μέσα στην πόλη με την δυναμική παρουσία νέων γυναικών. Στο Ρέθυμνο από το πρωί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Γυναικών προχώρησαν σε συμβολική περικύκλωση της κλινικής «Ασκληπιός» όπου το δικαίωμα της εργασίας για πολλές εργαζόμενες γυναίκες αμφισβητείται. Συγκέντρωση και πλατιά εξόρμηση σε χώρους εργασίας και την αγορά της Σητείας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ καλώντας τις γυναίκες να συστρατευθούν μαζικά στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων κυβέρνησης ΕΕ και πλουτοκρατίας.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων γυναικών και αντρών, από όλο το φάσμα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και των φοιτητών του νησιού έγινε την Κυριακή η ομιλία - συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον, αλλά και ο φόβος στους χώρους δουλειάς. «Υπάρχει τρόμος, στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων, γι' αυτό δεν μπορούμε να απεργήσουμε», σημείωναν πολλές γυναίκες. Χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μεγάλη εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και τα πολυκαταστήματα με πολλά «πηγαδάκια» να στήνονται για τα νέα μέτρα και την ανάγκη μαζικής αγωνιστικής και πολιτικής απάντησης.

Στη Λήμνο ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Παλλημνιακή Επιτροπή του ΠΑΜΕ. Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν εργαζόμενες στα ξενοδοχεία, τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα, όπως και μαθήτριες των σχολείων. Στη Χίο παραχωρήθηκε χτες κοινή συνέντευξη Τύπου από το Σύλλογο Γυναικών και τη Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνώντων απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ