Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από γραφείο σε γραφείο το απεργιακό κάλεσμα

Σε ΟΓΑ και ΕΟΤ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ

Από τη χθεσινή συζήτηση στον ΕΟΤ
Από τη χθεσινή συζήτηση στον ΕΟΤ
Από γραφείο σε γραφείο μοίρασαν χτες, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, ΠΑΜΕ και ΟΓΕ το κάλεσμα ξεσηκωμού στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Αν τους αφήσουμε θα τους ανοίξει πιο πολύ η όρεξη», σημείωναν.

Στον ΟΓΑ, χτες, έληξαν και οι συμβάσεις των εργαζομένων με stage. Πρόκειται συνολικά για 100 εργαζομένους, οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίοι, επιπλέον, είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα μήνα. Η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, επισήμανε: «Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση που σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απολύει τα παιδιά που εργάζονται με τη μορφή των stage. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να κατακτήσουν οι γυναίκες την πραγματική ισοτιμία, μισθούς, αμοιβές, ασφαλιστικό σύστημα και ό,τι καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες».

Η έντονη αγωνία για το εργασιακό μέλλον, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που συνθλίβονται, αλλά και ο γόνιμος προβληματισμός για τις συλλογικές μορφές πάλης που θα αναχαιτίσουν τα μέτρα, εκφράστηκαν και στην περιοδεία που έγινε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Στη συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους - στην πλειοψηφία τους γυναίκες - αναδείχτηκε ότι τα μέτρα ούτε προσωρινά, ούτε έκτακτα είναι, ούτε θα είναι τα τελευταία. Ηταν κοινή η αποδοχή ότι αν δεν τα αποτρέψουν οι εργαζόμενοι θα έρθουν πολύ χειρότερα. Εντονος ήταν ο προβληματισμός από τις μητέρες εργαζόμενες, αλλά και για το τι μπορεί να γίνει. Χρειάζεται οργάνωση, αποφασιστικότητα για πάλη, σημείωσε η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Οπως υπογράμμισε, πρέπει και ατομικά να συνειδητοποιήσει ο κάθε εργαζόμενος ότι δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτήν την πολιτική και να δράσει συλλογικά. «Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως και την Πέμπτη να απεργήσουμε, να πάμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ», είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ(2015-01-21 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ(2014-08-21 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΤΥΔΚΥ(2009-12-23 00:00:00.0)
Απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΑΕΔ(2009-11-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς(2008-07-18 00:00:00.0)
Αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση(2005-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ