Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ»
Επιβάλλει τριήμερη εργασία

Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Με το χειρότερο, για τους εργαζόμενους, τρόπο διαψεύδει στην πράξη η μεγαλοεργοδοσία την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι η αντεργατική επίθεση δεν αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Η διεύθυνση της επιχείρησης «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ», στην οποία απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανακοίνωσε ότι από αύριο επιβάλλει την τριήμερη εργασία.

Πριν λίγες μέρες η εργοδοσία ενημέρωσε για τα σχέδιά της να επιβάλλει εκ περιτροπής, με το επιχείρημα «του δραστικού περιορισμού της δραστηριότητάς της που εντείνεται από τη γενικότερη οικονομική κρίση».

Η διεύθυνση στοχεύει στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας καταρχήν για 12 μήνες και προσπαθώντας να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, ισχυρίζεται ότι αν ανακάμψει νωρίτερα θα υπάρχει αυτόματη επιστροφή στο καθεστώς της πλήρους απασχόλησης. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τους τάξει ότι θα τους κάνει συνεταίρους...

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους «μην συναινέσετε σε αυτό το έγκλημα. Μην υπογράψει κανείς εργαζόμενος τη θανατική του καταδίκη. Ξεσηκωθείτε. Ελάτε στο σύλλογο, στο κλαδικό σας σωματείο. Εχουμε τη δυνατότητα να ακυρώσουμε τα σχέδια του εργοδότη και να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας. Με τη συλλογική μας δράση μπορούμε να αποτρέψουμε τα ύπουλα σχέδια της εργοδοσίας».

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εργαζομένων σε ξενοδοχείο της Αθήνας όπου η διοίκηση του σωματείου μαζί με τα στελέχη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας πρότειναν συνάντηση με την εργοδοσία για να ...τους εξηγήσει το πλάνο της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ