Κυριακή 7 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Πιο δυνατός ο λαός ετοιμάζεται για σκληρή αναμέτρηση

Χιλιάδες οργάνωσαν, συμμετείχαν και έκαναν πράξη την επιτυχία της απεργίας που πραγματοποιήθηκε προχτές, λιγότερες από 48 ώρες μετά την προκήρυξή της. Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, μετανάστες, νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι «νέκρωσαν» εργοστάσια, επιχειρήσεις, εργοτάξια, σχολειά και σχολές για να «πλημμυρίσουν» πλατείες και δρόμους όπου είχε ηχήσει βροντερό μήνυμα απ' το απόγευμα κιόλας της Τετάρτης: «Ξεσηκωμός»!

Ξεσηκωμός, όχι γιατί τώρα ανακαλύφτηκε η λύσσα με την οποία το κεφάλαιο κι οι υπηρέτες του λεηλατούν λαϊκές κατακτήσεις και ανάγκες, αλλά γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Γιατί η οργή πρέπει επιτέλους να γίνει πάλη ταξική. Πρέπει το δίκιο που «πνίγει» καθημερινά όλο και περισσότερους εργάτες να ξεσπάσει και, με τη δύναμη που μόνο η οργανωμένη πάλη έχει, να παρασύρει τους άρπαγες του μόχθου τους, να σμπαραλιάσει κάθε αντεργατικό σχέδιο.

Χιλιάδες αντάμωσαν στους δρόμους και την Πέμπτη, στα συλλαλητήρια απ' άκρη σ' άκρη της χώρας όπου οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ συνάντησαν την αγανάκτηση χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, ανθρώπων κάθε ηλικίας που διαδήλωσαν ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής με «σημαία» τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ίδιο σκληρή μα κι ελπιδοφόρα ήταν η απεργιακή αναμέτρηση της Παρασκευής, η απεργία που προκηρύχθηκε με την πρωτοπόρα πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων κόντρα στο κλίμα αναμονής και μοιρολατρίας που συνέχιζαν να καλλιεργούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Με τόλμη και περηφάνια χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα «κονταροχτυπήθηκαν» με την αισχρή προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ που βάφτιζαν σκληρή μα αναγκαία τη ληστεία, με τους άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που «μοίραζαν» τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πιπιλίζοντας την καραμέλα της «δύσκολης κατάστασης της οικονομίας», με την τρομοκρατία της εργοδοσίας, και βγήκαν νικητές.

Νικητές, γιατί χιλιάδες και χιλιάδες «ύψωσαν» μήνυμα απόρριψης όχι μόνο των νέων μέτρων, αλλά συνολικά της ανάπτυξης που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Διαδήλωσαν με συνθήματα στοχοπροσηλωμένα στην ουσία των μέτρων και το περιεχόμενο που πρέπει να έχουν οι λαϊκοί αγώνες για να φέρουν καρπούς που κανείς δε θα μπορεί να κλέψει. Διαδήλωσαν αναδεικνύοντας την προοπτική: «Ταξικά τα μέτρα, ταξική η πάλη - πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη»!

Διαδήλωσαν πλάι πλάι χιλιάδες που ατσαλώνονται όλο και περισσότερο από τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και χιλιάδες που τώρα ξεκινούν να γνωρίζουν τη δυσκολία αλλά και την ομορφιά του οργανωμένου αγώνα. Διαδήλωσαν μαζί εργάτες - αγρότες - αυτοαπασχολούμενοι αναδεικνύοντας την ευθύνη να δυναμώσει η πάλη για την οικοδόμηση της αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Διαδήλωσαν και δυναμωμένοι από τη νέα πείρα και την αισιοδοξία που άντλησαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα αυριανά συλλαλητήρια με τα οποία ΠΑΜΕ και ΟΓΕ αναδεικνύουν το πραγματικό περιεχόμενο της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας αλλά και την πανεργατική απεργία που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 11 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ