Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Κινήσεις συμβιβασμού του ΟΤΕ με την πολυεθνική

Δεδομένη η δωροδοκία στελεχών του Οργανισμού για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση η «Ζήμενς»

Κινήσεις συμβιβασμού του ΟΤΕ με την «ΖΗΜΕΝΣ» διαφαίνονται στον ορίζοντα, όπως προκύπτει από τη χτεσινή κατάθεση του νομικού συμβούλου του ΟΤΕ Π. Πασιά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ασχολείται με το σκάνδαλο του χρηματισμού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από «τα μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής.

Οπως προκύπτει από την κατάθεσή του, ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για οικονομικό συμβιβασμό με τη «ΖΗΜΕΝΣ», η οποία όπως είναι γνωστό δωροδόκησε στελέχη του ΟΤΕ προκειμένου ως προμηθευτής να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι ο ΟΤΕ κατέθεσε το 2008 και αγωγή στη γερμανική δικαιοσύνη για τρία εκατομμύρια ευρώ, με την οποία ζητείται αποζημίωση και παροχή πληροφοριών σχετικές με τον ΟΤΕ και τα πρώτα σχετικά έγγραφα έφτασαν σχεδόν δύο χρόνια αργότερα. Κατά τον Π. Πασιά, οι Γερμανοί απάντησαν ότι χρειάζονται την άδεια των ελληνικών αρχών για να δώσουν αναλυτικά στοιχεία, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν έχει πάρει εντολή για να στραφεί κατά πρώην στελεχών του ΟΤΕ που κατηγορούνται για χρηματισμό από τη «ΖΗΜΕΝΣ» και είπε ότι περιμένει επαρκέστερα στοιχεία. Ο μάρτυρας είπε ότι όταν ασκήθηκε δίωξη κατά του επικεφαλής του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη για απιστία, αυτός πήγε να απολογηθεί με συνήγορο τον Π. Γιαννίδη που ήταν δικηγόρος και του Χριστοφοράκου και πληρωνόταν από τον ΟΤΕ.

Στο μεταξύ, φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χτες με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της ΝΔ Κ. Τζαβάρα και Π. Καμμένο που είναι μέλη της Επιτροπής. Αφορμή ο τρόπος με τον οποίο ο Π. Καμμένος εξέτασε προχτές τον επικεφαλής του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει τοποθετηθεί επικεφαλής του Οργανισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Π. Καμμένος είπε ότι του τηλεφώνησε ο Κ. Τζαβάρας - ως συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική - και τον επέπληξε λέγοντάς του ότι «τα έκανε χάλια», για να πάρει την απάντηση του Καμμένου ότι δε δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν, αφού ο Α. Σαμαράς έχει διακηρύξει ότι πρέπει να χυθεί «φως σε όλα, ανεξάρτητα από το ποιος εμπλέκεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαίσχυντος συμβιβασμός κυβέρνησης - πολυεθνικής(2012-04-05 00:00:00.0)
Παιχνίδια εντυπώσεων με την κλήτευση Σημίτη(2010-05-29 00:00:00.0)
Αποκαλύψεις για τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος»(2010-02-23 00:00:00.0)
Σύμφυτη με το σύστημα η διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του(2010-01-28 00:00:00.0)
Προσπάθειες «αθώωσης» των πολιτικών προσώπων(2008-07-22 00:00:00.0)
Το Σκάνδαλο(2008-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ