Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επίδειξη προκλητικότητας από την Τουρκία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σε πολιτικά ζητήματα επικεντρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής και του ΔΗΚΟ, Μάριου Κάρογιαν, μετά και την απόφαση του ΔΗΚΟ να παραμείνει στην κυβέρνηση, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζεται κοινή συνάντηση Χριστόφια - Κάρογιαν με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

Την ίδια στιγμή και ενώ στην Κύπρο ξανάρχισαν οι διαπραγματεύσεις Χριστόφια - Ταλάτ, η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει την απροθυμία της να συνεργαστεί. Την τουκική αδιαλλαξία εκφράζει και η δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις Αγκυρας - ΕΕ, Εγκμέν Μπαγίς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «από τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία προσπαθεί να ενώσει τα δύο "κράτη" στην Κύπρο». Τόνισε ακόμα ότι στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και επανήλθε στο σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Ο ίδιος, διαφημίζει σαν «κίνηση καλής θέλησης» εκ μέρους της Τουρκίας την άδεια εισόδου στη χώρα που δίνεται στους Ελληνοκύπριους (απαγορευόταν μέχρι πρόσφατα). Σ' αυτό το πνεύμα, βέβαια, το ψευδοκράτος εξακολουθεί να δίνει τουρκοκυπριακή «ιθαγένεια» σε εποίκους, επιχειρώντας να αλλοιώσει ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Πίττα, προκειμένου να ενημερώσει τα ελληνικά κόμματα για την παράνομη ανάπτυξη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον κατεχόμενο Δήμο, με καταπάτηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών και με στόχο να δημιουργηθεί και στη Μόρφου τετελεσμένη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ