Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλικά ... δικαιώματα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ περιμέναμε, για να μας λύσει το πολιτειακό πρόβλημα στη χώρα; Το λέμε γιατί η κυβέρνηση ακόμα πανηγυρίζει, που το δικαστήριο αντιμετώπισε τον Γλύξμπουργκ ως ιδιώτη και όχι ως ευγενή! Δηλαδή αν τον αντιμετώπιζε ως ευγενή, θα αλλάζαμε και πολίτευμα;

Πάντως, αν μας έμαθε κάτι αυτό το δικαστήριο, είναι τι σημαίνουν ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ. Αν είσαι διεθνής κηφήνας και προσλάβεις μερικούς μεγαλοδικηγόρους κι έχεις αντίδικο μια κυβέρνηση ευρωλιγούρισσα, μπορείς να αποκτήσεις ολόκληρη περιουσία, κτήματα και σπίτια.

Αραγε, ασχολήθηκε ποτέ αυτό το δικαστήριο με τα εκατομμύρια των αστέγων που υπάρχουν στην Ευρώπη ή ακόμα - ακόμα με τους Ελληνες δανειολήπτες, που οι τράπεζες τούς παίρνουν τα σπίτια, επειδή τους επιβάρυναν με πανωτόκια; Οχι. Αυτοί, προφανώς, έχουν άλλα δικαιώματα, όχι ανθρώπινα.

ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι της Ιθάκης (όπως είδαμε χθες και στις τηλεοράσεις) για την αλλαγή του δρομολογίου του πλοίου της εταιρίας Παναγιωτόπουλος - Στρίντζης, που τους αποκόπτει ουσιαστικά από τη γειτονική Κεφαλονιά. Ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι, δυστυχώς, κάτοικοι μικρού νησιού της χώρας είναι που θα αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα.

Τώρα που το καλοκαίρι πέρασε και ξεχάστηκαν κάπως τα ακτοπλοϊκά θέματα, βρίσκουν, φαίνεται, ευκαιρία οι εφοπλιστικές εταιρίες να περικόψουν και να αλλάξουν δρομολόγια, με μοναδικό κριτήριο τη δική τους κερδοφορία και, φυσικά, αδιαφορώντας για τους κατοίκους των νησιών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αυτό εννοούσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, όταν μας υποσχόταν πριν μερικούς μήνες καλυτέρευση των θαλάσσιων συγκοινωνιών; Αυτά είναι μερικά από τα ...καλά της απελευθέρωσης της ναυτιλίας που ευαγγελίζεται; Να υποθέσουμε ότι, για μια φορά ακόμα, η παρέμβασή του θα περιοριστεί σε ...συστάσεις προς τους εφοπλιστές; Εδώ είμαστε και θα το δούμε.

Αραγε, σε τι να ελπίζουν οι κάτοικοι της Ιθάκης σε μια περίπτωση ανάγκης; Στα ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα», που δεν απογειώνονται;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπουργικές... αστειότητες(2006-05-26 00:00:00.0)
Πληρώνουν την «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας(2002-11-14 00:00:00.0)
Επιβάλλεται ακτοπλοϊκός αποκλεισμός(2002-03-08 00:00:00.0)
Χτυπούν την τρομοκρατία!(2000-09-14 00:00:00.0)
Επιτρέπει 12ωρες βάρδιες(2000-05-04 00:00:00.0)
"Δεν έχει πλοίο για σε / δεν έχει οδό..."(1999-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ