Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Ναι» στις αξιώσεις του τέως βασιλιά!

Ευθυγραμμισμένη με τις άθλιες αξιώσεις του Γλύξμπουργκ και τη γραμμή Μητσοτάκη εμφανίστηκε η ηγεσία της ΝΔ, η οποία αν και καθυστέρησε να πάρει θέση, δεν εξέπληξε κανένα. Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση «να ρυθμίσει οριστικά την αντιδικία της με την τέως βασιλική οικογένεια, με τρόπο ώστε να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός τα σπασμένα». Αναμασάει δηλαδή ατόφιες τις θρασύτατες αξιώσεις του έκπτωτου μονάρχη, ο οποίος έχει προτείνει ένα έντιμο συμβιβασμό και αντί για αποζημίωση να του δοθεί η «βασιλική περιουσία»! Κατά τα λοιπά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επαναλαμβάνει τα όσα είχε ισχυριστεί ο Κ. Μητσοτάκης περί «διεθνούς διασυρμού της χώρας» από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί δεν έκλεισε εδώ και χρόνια το θέμα, όπως προφανώς είχε επιχειρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανήλθε χτες και «αποκάλυψε» ότι όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, βρήκε στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο συμφωνίας για τη «βασιλική» περιουσία που είχε ετοιμάσει ο Α. Παπανδρέου με μεσολάβηση του τότε σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ισπανίας Φ. Γκονζάλες. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η «βασιλική» περιουσία ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί και επικαλέστηκε γι' αυτό το γεγονός ότι είχε επιβληθεί φόρος ακίνητης περιουσίας. Υποστήριξε ότι «οι νομικοί ακροβατισμοί του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να περάσουν διεθνώς» και επανέλαβε την πρότασή του για συμβιβαστική λύση, για την οποία μάλιστα «είναι πρόθυμος ο τέως βασιλεύς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η θέση των Φιλελευθέρων, οι οποίοι επικεντρώνουν στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και ισχυρίζονται ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εκθέτει τη χώρα μας, γιατί «εμφανίζεται για πολλοστή φορά να περιφρονεί τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, όπως είναι αυτό της Ιδιοκτησίας» (σ.σ. με κεφαλαίο)!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ