Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΗ
Ομόφωνο όχι στο ξεπούλημα!

Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ απαιτεί με ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής. Με ένα ψήφισμα - κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική και την επιλογή διάλυσης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, οι συνταξιούχοι της επιχείρησης, αυτοί που επί πολλές δεκαετίες εργάστηκαν και έχυσαν τον ιδρώτα τους για να δημιουργηθεί η ΔΕΗ, δίνουν το δικό τους στίγμα και απάντηση στις μεθοδεύσεις που θέλουν να παραδοθεί η ηλεκτρική ενέργεια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στο σχετικό ομόφωνο ψήφισμα, οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι «δεν αποδέχονται την εφαρμοζόμενη πολιτική διάλυσης της ΔΕΗ με την παραχώρηση τμημάτων της σε ιδιώτες» και καταγγέλλουν «την εκχώρηση της σωρευθείσης περιουσίας, από τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ασφαλιστικό φορέα, που είναι πάνω από 3,2 τρισ. δραχμές!

Η συνέλευση των συνταξιούχων δηλώνει επίσης ομόφωνα ότι οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν την περιουσία αυτή με κάθε νόμιμο μέσο (αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δικαστήρια κλπ.) και το σχετικό ψήφισμα καταλήγει με την απαίτηση της συνέλευσης για τη «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», όπως επίσης και ζητήματα που συνδέονται με τα δικαιώματα των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, απαιτούν να σταματήσει η επιβολή ειδικής προσφοράς στους συνταξιούχους, να αρθεί η άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους παλαιούς και νέους συνταξιούχους και την αναπροσαρμογή των τιμολογίων για ιατρικές πράξεις, ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ