Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Την άλλη Κυριακή τιμούν το Γοργοπόταμο οι αντιστασιακοί

Την επόμενη Κυριακή, 3 Δεκέμβρη, οργανώνουν οι αντιστασιακοί το γιορτασμό της 58ης επετείου από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Αυτό αποφάσισαν, ως γνωστό, η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αντιστασιακών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι άλλες Αντιστασιακές Ενώσεις που συγκροτούν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ). Η εκδήλωση τιμής των αντιστασιακών θα πραγματοποιηθεί στον τόπο της επιχείρησης των ανταρτών, στη Γέφυρα του Γοργοπόταμου ώρα 11.30 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι αντιστασιακές οργανώσεις, κάνουν γνωστό στα μέλη των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και σ' όλους τους αντιστασιακούς, στους φίλους και οπαδούς της Αντίστασης, ότι τη μέρα αυτή τιμάται ξεχωριστά η κορυφαία αυτή αντιστασιακή πράξη, η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Καλούνται να πάρουν μαζικά μέρος όλοι οι αντιστασιακοί, αλλά και οι εργαζόμενοι, οι φίλοι της Αντίστασης, προκειμένου να τιμηθεί η 58η επέτειος και η μνήμη των θυμάτων αρκετά χρόνια αργότερα, στην ίδια περιοχή, από την έκρηξη ναρκών.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση πούλμαν, από τις κατά τόπους αντιστασιακές οργανώσεις για τη μετακίνηση όσων θα μεταβούν στη Γέφυρα του Γοργοπόταμου για το γιορτασμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ