Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στον Εβρο

Επίκαιρη Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Σ. Καλαντίδου

Τεράστιες είναι οι καταστροφές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του νομού Εβρου

MotionTeam

Τεράστιες είναι οι καταστροφές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του νομού Εβρου
Επίκαιρη Ερώτηση για τις καταστροφές από την πλημμύρα του ποταμού Εβρου κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι του Εβρου αντιμετωπίζουν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας της πλημμύρας του ποταμού Εβρου.

Οι εκτεταμένες ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, σπίτια, βιοτεχνίες, υποδομές και σοβαρά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων στο Νομό Εβρου με την απομάκρυνσή τους από πολλούς οικισμούς, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανεπαρκή θωράκισή του με αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, φράγματα, αποταμιευτήρες και άλλα έργα που θα προστάτευαν την περιοχή από τις πλημμύρες το χειμώνα και από τη λειψυδρία τη θερινή περίοδο.

Ολα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της ΕΕ δε διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν και να μελετήσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στο Νομό Εβρου, καθώς και την προώθηση διακρατικής συμφωνίας με τη Βουλγαρία και Τουρκία για το ζήτημα αυτό».

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών;
  • Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ. στο Ν. Εβρου με την προώθηση και της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας;

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org