Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚικά παραμύθια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η θεωρία που αναπτύσσουν τελευταία τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ... «δε μασάμε».

Μιλάμε για το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες και οι διεθνείς οργανισμοί πιέζουν για σκληρά εξοντωτικά μέτρα και η κυβέρνηση επεξεργάζεται «καπάτσες» προτάσεις, ώστε να μας προστατεύσει από όλα αυτά τα φοβερά πράγματα.

Γιατί, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι απλώς «σοσιαλιστές», είναι «έξυπνοι σοσιαλιστές» και ξέρουν να «παίζουν» το διεθνές περιβάλλον στα 5 δάχτυλα.

Βέβαια, δεν μπορούν να τα κάνουν κι όλα. Οπότε σε οποιαδήποτε μέτρα καταλήξουν στο τέλος, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ήταν τα καλύτερα που μπορούν να υπάρξουν με βάση τις δεδομένες συνθήκες.

Ετσι λοιπόν ό,τι κι αν περικόψουν, ό,τι κι αν καταστρέψουν, ό,τι κι αν «αναδιαρθρώσουν», έχουμε υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε που μας έσωσαν από τα χειρότερα.

Σε καμία, δε, περίπτωση δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γκρινιάξουμε, να δυσαρεστηθούμε και πάνω από όλα να αντιδράσουμε. Ας είμαστε σοβαροί...

Ευφάνταστη η θεωρία τους, εντάξει. Ομως, η ιστορία με την καλύβα του Χότζα είναι γνωστή εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ - όπως διαβάζουμε - και η 5η κατά σειρά κλινική στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για δωρεάν διανομή ηρωίνης σε ασθενείς που δεν αρκούνται στη μεθαδόνη, αυτήν τη φορά στη Δανία.

Μόνο που για να κάνει κάποιος διανομή ηρωίνης πρέπει πιο πριν να την προμηθευτεί από κάπου ή αλλιώς να την παράγει. Από τον ουρανό δεν πέφτουν τέτοια πράγματα...

Να υποθέσουμε ότι (και ) αυτή η υπόθεση εντάσσεται στις ...«βασικές ελευθερίες» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η ελεύθερη διακίνηση (νόμιμων πια) εμπορευμάτων;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ